A început Liga Campionilor, vezi suma pusă la bătaie de UEFA

Liga Campionilor nu este o competiţie jucată doar pentru a câştiga cel mai prestigios trofeu intercluburi la fotbal din lume, ci are şi o dimensiune financiară. Una foarte importantă.

UEFA va avea un fond total de premiere în valoare de 1,3 miliare de euro, în sezonul 2017/2018 al Champions League. Din graficul de mai sus, realizat de operatorul internaţional de pariuri sportive Betano.com, se poate observa traseul banilor către cluburi, în funcţie de etapele competiţiei.

Sumele fixe

Doar calificarea în grupe garantează 12,7 milioane de euro, la care se adaugă 1,5 milioane pentru fiecare victorie şi 500.000 de euro pentru fiecare rezultat de egalitate. Astfel, pas cu pas, echipele care vor ajunge în finală vor putea aduna aproximativ 50 de milioane de euro doar din sumele fixe.

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA H pentru a vedea toate rezultatele meciurilor de azi din Liga Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de astăzi

Finala va fi un meci de 15,5 milioane de euro, aceasta fiind suma pe care câştigătoarea o va încasa în urma ultimului act ce va avea loc pe Stadionul Olimpic din Ucraina, pe 26 mai 2018.

Sume variabile, în funcţie de drepturile tv

La sumele fixe care apar în grafic se adaugă şi cota variabilă provenită din drepturile de televiziune. Echipele mari, cele care vor crea cele mai mari audienţe pe micile ecrane, vor primi în plus între 30 şi 50 de milioane de euro.

Suma minimă din drepturile tv este de aproximativ 1,5 milioane de euro, aceasta fiind acordată echipelor mici eliminate timpuriu, din faza grupelor.

Supermeciuri în prima etapă

Prima etapă a grupelor Ligii Campionilor se joacă marţi şi miercuri. Cele mai puternice partide vor fi Barcelona – Juventus şi AS Roma – Atletico Madrid. Pentru fiecare, Betano.com oferă peste 210 de tipuri de pariuri şi peste 1.300 de pronosticuri posibile, precum şi cote cu Marjă 0% - cele care asigură profitul maxim. Click aici pentru cotele la pariuri sportive, pariuri live şi programul meciurilor din Liga Campionilor!

Juventus a câştigat mai mult decât Real Madrid!

Să vedem cu cât şi-au mărit visteria finalistele de anul trecut din Liga Campionilor şi cât au primit acestea din sumele fixe şi cele variabile.

Concret, în sezonul 2016/2017, câştigătoarea Real Madrid a primit de la UEFA 54 de milioane de euro din sumele fixe, plus 35 de milioane din drepturile tv, ajungând la 89 de milioane. Spaniolii sunt în acest an favoriţi la casele de pariuri pentru câştigarea trofeului, cu cota de 4,50, urmaţi de PSG (!) cu cota 7,00 şi FC Barcelona cu 7,60.

Mult mai mult a încasat Juventus Torino, deşi a fost doar finalistă sezonul trecut. Echipa italiană a fost bonificată cu 51 de milioane de euro din sumele fixe, dar a primit mult mai mult pentru drepturile tv – 50 de milioane – ajungând la un total de 101 de miloane de euro!

FCSB a luat şi ea o bucăţică din prăjitură

Deşi a fost eliminată din Liga Campionilor şi a ajuns în grupele Europa League, FCSB a primit de la UEFA pentru playoff-ul jucat în acest an de Champions League suma de 3 milioane de euro. Nu e rău deloc pentru o dublă manşă pierdută.

viewscnt
1 EUR4.6469 lei+0,0069
1 USD3.9414 lei+0,0092
1 XAU163.6579 lei+1,3775