News

Începe Litoralul pentru toți din 2021. Cât costă o cameră pentru o noapte

Începe programul Litoralul pentru toți din acest an, de vineri. Iată ce prețuri sunt, în funcție de stațiune.
20.05.2021 | 22:53
Incepe Litoralul pentru toti din 2021 Cat costa o camera pentru o noapte
Litoralul pentru toți din 2021. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Programul Litoralul pentru toți din anul 2021 va începe de vineri, conform unui anunț al Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Acesta include peste 50 de hoteluri în care românii se pot caza în perioada 21 mai și 20 iunie 2021, pentru un preț mai mic. Mai exact, este vorba despre circa 4.000 de locuri de cazare pe noapte, puse la bătaie de Federația Patronatelor din Turismul Românesc.

ADVERTISEMENT

De ce la cât pornesc tarifele

Tarifele pornesc de la suma de 40 de lei pentru o noapte. Programul Litoralul pentru toți se află la cea de-a 38-a ediție și începând de vineri, chiar de sărbătoarea Sfinților Constantin și Elena, românii se pot bucura de prețuri mult mai mici la cazările de la mare.

Termenul limită este, așa cum am menționat, data de 20 iunie 2021 pentru toate stațiunile românești de la Marea Neagră. Este important de  menționat faptul că tarifele din această perioadă sunt cu 65 % mai mici față de cum ar fi într-un sezon normal.

ADVERTISEMENT

„Tarifele prin programul Litoralul pentru Toți sunt cu până la 65% mai mici față de cele din vârf de sezon. Tariful pentru o noapte de cazare începe de la 40 de lei, cel mai ieftin pachet fără mic dejun poate fi achiziționat la un hotel de 3 stele din stațiunea Neptun si costă 80 lei/noapte pentru 2 persoane”, se arată în comunicatul Federației Patronatelor din Turismul Românesc.

Care e cel mai ieftin pachet din Litoralul pentru toți

Cel mai ieftin pachet care poate fi cumpărat de români în cadrul acestui program este la un hotel de trei stele din stațiunea Neptun, fără mic dejun. Acesta costă 80 RON pe noapte pentru două persoane.

ADVERTISEMENT

În schimb, dacă vrei să stai la Mamaia, trebuie să scoți mult mai mult din buzunar. Dacă alegi hotel de patru stele și să alegi să mergi împreună cu încă o persoană, pentru un sejur de minimum cinci nopți trebuie să plătești 520 RON pe noapte.

Cât e o vacanță la Mamaia

Mai exact, pentru o vacanță la Mamaia de cinci zile, ultra all inclusive, trebuie să dai nu mai puțin de 2.600 de lei în total. Aceste servicii includ și masă.

ADVERTISEMENT

În Eforie Nord, prețurile încep de la 85 RON pe noapte pentru două persoane în pachetele de minim patru nopți.

În total, în cadrul acestui program iau parte 54 de hoteluri și sejururile pot fi achitate chiar și cu vouchere de vacanță pentru cei angajați la stat.

Programul se desfășoară chiar și în pandemie, iar eforturile pentru ca acest lucru să se întâmple au fost unele mari, au transmis reprezentanții FPTR.

„În ciuda dificultăților pe care le întâmpină sectorul turistic, puternic afectat de efectele economice provocate de apariția virusului Sars-Cov-2, continuăm tradiția instituită în urmă cu 19 ani de a oferi tuturor românilor posibilitatea de a petrece o vacanță la malul mării la tarife mult reduse.

În ultimii nouă ani am făcut tot posibilul să menținem aceleași tarife la pachetele turistice oferite, ceea ce reprezintă un efort suplimentar din partea tuturor unităților de cazare participante”, afirmă Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele executiv FPTR.

ADVERTISEMENT