Fotbal intern

Începe noua eră “Mircea Rednic”! Primele trei decizii prin care vrea să transforme total Dinamo

15.10.2018 | 13:55
Incepe noua era Mircea Rednic Primele trei decizii prin care vrea sa transforme total Dinamo

Mircea Rednic este noul antrenor de la Dinamo, într-o mutare şoc făcută de “Câinii Roşii”. Rednic vine în Ştefan cel Mare după ce îl înlocuieşte pe Claudiu Niculescu, antrenor care a rezistat doar trei meciuri pe banca lui Dinamo. Pentru a fi sigur că nu va avea soarta lui Niculescu sau a predecesorului acestuia, Florin Bratu, Mircea Rednic are de gând să transforme total echipa aflată pe locul 12 în Liga 1 Betano.

FANATIK.RO a aflat care sunt primele trei priorități ale “Puriului” în noul său mandat. Prin aceste decizii, Rednic dorește să pună în mișcare operațiunea “Dinamo, în play-off”, cea de care depinde și rămânerea sa pe termen lung la formația din Ștefan cel Mare.

Revine la formula ofensivă: Dinamo a jucat mereu spectaculos cu Mircea Rednic!

Primul lucru pe care îl va schimba Mircea Rednic este așezarea tactică. În ultimele cinci partide, Dinamo a obţinut un singur punct. În toate aceste meciuri, trupa din Ştefan cel Mare a jucat în 4-2-3-1, iar rezultatele din Liga 1 Betano au fost dezastruoase: un singur egal şi nu mai puţin de 4 înfrângeri!

Soluția lui Rednic este revenirea la sistemul 4-3-3, cu care Florin Bratu a terminat pe primul loc, în play-out, în stagiunea precedentă şi cu care a debutat în actualul sezon de Liga 1 Betano. Rednic ar avea şi câteva soluţii pentru această aşezare, cu Hanca şi Salomao în flancuri, acum şi Gicu Grozav, dar şi cu mijlocaşi centrali cu experienţă, precum Gomelt, Cooper sau Dan Nistor. O altă variantă pentru Rednic ar putea fi trecerea într-un modul tactic 4-4-2, cu care a mai jucat în trecut, când în atacul trupei din Ştefan cel Mare făceau parte cei trei nume importante: Ionel Dănciulescu, Claudiu Niculescu și Ionel Ganea. Ca o ironie a sorții, primii doi au fost înlăturați de Ionuț Negoiță chiar înainte de venirea lui Rednic!

Schimbă şi politica de transferuri

Un alt obiectiv pentru Mircea Rednic în noul mandat de la Dinamo este să schimbe politica de transferuri din Ştefan cel Mare. Astfel, noul antrenor va fi mult mai implicat în mişcările de trupe făcute de „câini” în perioada de transferuri de iarnă.

Acest lucru ar contrasta cu perioada în care la timona clubului s-a aflat Florin Bratu. „Miteraliera” acuza că în perioada în care a fost el tehnician la Dinamo a fost nevoit să strângă din dinţi în perioada transferurilor, întrucât nu avea un buget de salarii suficient de mare pentru a aduce alţi fotbalişti: „Eu dacă îl aduceam pe Fabrini la Dinamo, trebuie să renunț la Salomao, care are un salariu destul de bun. Dacă venea Ongenda, trebuia să renunț la Pesic, pentru că aveam un buget de salarii”, spunea Bratu, după ce a fost demis de la Dinamo.

Rămâne de văzut dacă Rednic va avea ultimul cuvânt în materie de achiziții sau dacă va lucra alături de un președinte sau director sportiv, numele lui Florin Prunea fiind vehiculat în acest sens în ultima perioadă.

Reintroduce disciplina de fier! Regulamentul de Ordine Interioară va fi draconic!

Cea de-a treia măsură capitală pe care noul tehnician al lui Dinamo o va implementa imediat este introducerea unui Regulament de Ordine Interioară foarte drastic. Pentru Rednic, disciplina este vitală la echipă, iar personalitatea sa a făcut ca de-a lungul timpului să existe foarte puține scăpări ale fotbaliștilor. Odată cu revenirea “Puriului”, gesturi precum cele ale lui Dan Nistor, din perioada Florin Bratu, vor dispărea definitiv. Rednic este recunoscut pentru faptul că nu acceptă nici o scăpare de acest gen la jucătorii săi și că este dispus să taie în carne vie indiferent de numele celui care a greșit.

Primii care ar putea plăti pentru viața extrasportivă sunt Diogo Salomao și Giorgos Katsikas, fotbaliști care au fost fotografiați weekendul acesta într-un club de fițe din București. Salomao va intra în iarnă în ultimele șase luni de contract, iar Dinamo nu pare dispusă să îi ofere prelungirea, în vreme ce fundașul grec era oricum pe lista neagră a lui Ionuț Negoiță, pentru prestațiile slabe din acest sezon.