News

A început o nouă etapă din Programul Rabla pentru Electrocasnice. Aproape 43.000 de vouchere, generate în câteva ore. Update

Persoanele fizice se pot înscrie începând de vineri, la ora 10:00, în cea de-a treia etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice. Voucherele pot ajunge la valori de 400 de lei.
07.07.2022 | 18:35
A inceput o noua etapa din Programul Rabla pentru Electrocasnice Aproape 43000 de vouchere generate in cateva ore Update
Programul rabla pentru electrocasnice, ediția a treia. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT
08-07-2022
12:40

Aproape 43.000 de vouchere, generate în câteva ore pentru persoanele fizice

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat vineri că în doar câteva de la startul celei de-a treia etape a Programului “Rabla pentru electrocasnice”, au fost generate pentru persoanele fizice aproape 43.000 de vouchere.

Conform comunicatului de presă, din totalul celor 42.910 vouchere, 14.502 au fost emise pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile. Alte 7.686 de vouchere au fost emise pentru uscătoare de rufe, iar 20.722 pentru aspiratoare.

Mai departe, persoanele interesate de a treia etapă a Programului “Rabla pentru electrocasnice mai au la dispoziţie două milioane de lei pentru a selecta și alte vouchere.

Este vorba despre voucherele de 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++. De asemenea, este vorba și despre cele de 400 de lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++. Totodată, mai sunt disponibile vouchere de 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

Voucherele generate în această etapă vor fi aprobate în şedinţa Comitetului de Avizare al AFM de marţi, 12 iulie 2022. Ulterior, ele vor fi publicate pe site-ul www.afm.ro. Ulterior, iar solicitanţii se vor putea prezenta la unul dintre comercianţii validaţi și astfel vor achiziţiona echipamentul dorit.

Guvernul va selecta, după aceea, voucherele aferente categoriei din care fac parte aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare, potrivit Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM).

Se reia Programul Rabla pentru Electrocasnice

Conform Digi 24, bugetul asigurat al programului este de 15 milioane de lei, iar selecția voucherelor se va face în perioada 8 iulie, ora 10:00 – 14 iulie, ora 23:59. Programul se poate prelungi peste data limită, dacă bugetul nu a fost epuizat, anunță sursa citată.

ADVERTISEMENT

În a treia etapă, se vor achiziționa vouchere pentru achiziționarea de echipamente electrice și electronice de uz casnic. Voucherele vor avea valoarea de 400 de lei pentru aparate de aer condițioat, cu o eficiență energetică de cel puțin A++.

Aceeași valoare de 400 de lei va fi și pentru uscătoare de rufe cu eficiență energetică de cel puțin A++. Pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an, voucherul oferit va avea valoarea de 200 de lei.

ADVERTISEMENT

”Perioada de derulare a unei etape de selecţie a voucherelor este de şapte zile sau până la epuizarea bugetului alocat etapei respective”, anunță organizatorii programului.

Lista persoanelor aprobate va fi publicată pe site-ul AFM, după care solicitanții se pot prezenta la unul dintre comercianții agreați, de unde pot cumpăra echipamentul dorit.

ADVERTISEMENT

Cei care doresc să se înscrie în Programul Rabla pentru Electrocasnice o pot face pe site-ul oficial www.rablaelectrocasnice.ro

”Dacă vrei să profiți de beneficiile aduse de programul Rabla pentru Electrocasnice 2022, trebuie să știi în primul rând care sunt regulile de înscriere. O înscriere corectă este esențială pentru a putea folosi ulterior voucherul / voucherele de reducere, așa că află care sunt pașii pe care este necesar să-i urmezi”, este scris pe site.

ADVERTISEMENT

Important de reținut, conform datelor oficiale prezentate pe site, în acest program se pot înscrie următoarele persoane, conform site-ului oficial:

  • orice persoană fizică majoră, domiciliată în Rmânia (trebuie să aibă peste 18 ani împliniți în momentul înscrierii în aplicația informatică Rabla Electrocasnice);
  • nu există obligații restante la bugetul de stat sau local, conform legislației în vigoare, la data achiziționării echipamentelor prin program;
  • persoana e posesoare al unui buletin valabil sau al unei cărți de identitate valabile în momentul înscrierii;
  • persoana se obligă să predea un echipament uzat echivalent în momentul achiziționării unui echipament nou, din aceeași categorie sau conform ghidului Rabla Electrocasnice;
  • persoana își dă acordul cu privire la prelucrarea unor date personale și informații de către AFM, dar și pentru transmiterea acestora către terțe instituții sau persoane juridice. Scopul este ca să se poată verifica îndeplinirea condițiilor și obligațiilor solicitate ori să se realizeze statistici.
ADVERTISEMENT