News
notix pixel id

Începe programul Litoralul pentru Toți. Cât va costa cazarea la mare în luna septembrie

29.08.2019 | 20:37
Începe programul Litoralul pentru Toți. Cât va costa cazarea la mare în luna septembrie
Anunţul momentului de la Ministrul Economiei! Când vor putea să meargă românii în vacanţă pe litoral. Sursa foto: adevarul.ro

Venirea toamnei aduce o nouă ediție a programului Litoralul pentru Toți, dedicat tuturor românilor care își doresc să petreacă un sejur la malul Mării Negre, la prețuri ceva mai mici în comparație cu sezonul estival.

Prețuri mai mici la cazare, prin programul Litoralul pentru Toți

Potrivit Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), turiștii beneficiază de cazare plătind între 50 și 140 de lei pe zi, începând cu 1 septembrie. Trebuie știut, însă, faptul că programul durează până la sfârșitul lunii septembrie.

Acest program social este destinat turiştilor care îşi doresc o vacantă la malul mării la sfârşitul sezonului pentru care pot aloca buget foarte mic, comparativ  cu bugetele pentru sejururile petrecute în lunile iulie şi august. Tarifele practicate în programul special Litoralul pentru Toţi sunt mai mici cu până la 70% faţă de cele din vârf de sezon”, a declarat Dragoș Răducan, vicepreședintele FPTR.

Începe Litoralul pentru Toți. Sursa foto: adevarul.ro
Începe Litoralul pentru Toți. Sursa foto: adevarul.ro

Litoralul pentru Toți prezintă în continuare interes din partea românilor

Totodată, investitorii susțin că programul Litoralul pentru Toți, ajuns la ediția cu numărul 36, continuă să prezinte interes în rândul turiștilor români. Practic, vorbim despre singura inițiativă socială susținută exclusiv de mediul de afaceri, sau altfel spus, de patronatele hoteliere autohtone.

Pentru a veni în sprijinul turiştilor, multe hoteluri intrate în program menţin acelesi tarife  nemodificate de 7 ani, deşi costurile utilităţilor au suferit în toată această perioadă majorări de peste 60%, iar în unele cazuri, chiar s-au dublat. Şi în cadrul acestei ediţii, sejururile pot fi achitate şi cu vouchere de vacanţă”, a mai spus Dragoș Răducan. Cu toate acestea, multe dintre hotelurile de la malul Mării Negre se confruntă cu o criză a forței de muncă fără precedent. Din acest motiv, multe dintre unitățile de cazare de pe litoral s-au văzut nevoite să refuze rezervări pentru luna septembrie.

 

 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri