News

Începe programul Rabla pentru electrocasnice. Ce condiții trebuie să îndeplinească solicitanții

Rabla pentru electrocasnice începe vineri, iar românii au timp șapte zile să se înscrie în program, pentru a beneficia de un voucher pentru a-și lua electrocasnice noi.
19.11.2021 | 10:58
Incepe programul Rabla pentru electrocasnice Ce conditii trebuie sa indeplineasca solicitantii
ADVERTISEMENT

Programul începe vineri, iar el va continua până joi, 25 noiembrie. Astfel, timp de o săptămână, cei care doresc să schimbe electrocasnicele vechi cu unele noi pot să se înscrie în acest program.

Totuși, înainte de înscriere, românii trebuie să știe că sunt anumite condiții care trebuie îndeplinite pentru a putea beneficii de banii de la stat dați pentru Programul Rabla pentru electrocasnice.

ADVERTISEMENT

Iată ce condiții trebuie îndeplinite pentru programul Rabla pentru electrocasnice

În primul rând, persoana în cauză trebuie să aibă domiciliul în România și să aibă o carte de identitate valabilă.

Vârsta minimă pentru înscrierea la Rabla pentru electrocasnice este de 18 ani.

Este necesar ca persoana să confirme că va prea electrocasnicul vechi în locul celui nou primit.

De asemenea, persoana care se înscrie în program trebuie să nu aibă obligaţii restante la bugetul de stat sau la bugetul local.

ADVERTISEMENT

Totodată, este necesar ca persoanele care vor să beneficieze de banii de la stat să își facă un cont de utilizator în aplicaţia de pe site-ul AFM.

Persoanele care au deja cont nu trebuie să facă un altul

Persoanele care și-au făcut deja cont în vară nu trebuie să facă un altul nou, ci se pot loga cu acela.

ADVERTISEMENT

„Toţi cei interesaţi să participe în program, în oricare dintre etape, trebuie să îşi creeze un cont de utilizator. Este foarte important acest pas, deoarece prin intermediul acestui cont veţi putea selecta electrocasnicele dorite în fiecare dintre cele trei etape.

În cazul în care aveţi deja un cont de utilizator, creat în prima ediţie de anul acesta a programului, nu trebuie să vă creaţi alt cont, ci doar să vă autentificaţi utilizând adresa de e-mail şi parola setată de dumneavoastră.

ADVERTISEMENT

În cazul în care aţi uitat datele contului, acestea pot fi recuperate urmând paşii descrişi în aplicaţia informatică”, a declarat preşedintele AFM, Lóránd-Árpád Fulop.

Câți bani îți pot fi oferiți pentru electrocasnicele vechi

400 de lei pentru mașini de spălat rufe, inclusiv cu uscător având cel puțin noua clasa energetică C; pentru mașini de spălat vase având cel puțin noua clasa energetică D; pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiență energetică la răcire cel puțin A++.

Tot 400 de lei sunt dați și pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puțin noua clasă energetică E; 400 lei pentru televizoare având cel puțin noua clasă energetică G; 400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficiență energetică cel puțin A++.

200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an;

500 de lei pentru laptopuri;

300 de lei pentru tablete.

ADVERTISEMENT