News

Începe revoluția în PSD! Viorica Dăncilă nu a prins loc pe listele pentru parlamentare

15.10.2020 | 11:00
Incepe revolutia in PSD Viorica Dancila nu a prins loc pe listele pentru parlamentare
ADVERTISEMENT

După înfrângerea usturătoare suferită în alegerile locale din 27 septembrie, Marcel Ciolacu a promis că va declanșa o revoluție în toată regula în sânul Partidului Social Democrat pentru ca vremurile în care Liviu Dragnea se afla la conducere să poată fi cât de curând date uitării.

În aceste condiții, nu trebuie să ne surprindă că Viorica Dăncilă și toți ceilalți lideri care i-au jurat credință vechiului președinte vor părăsi „pe ușa din dos” formațiunea politică sau vor rămâne membri fără putere de decizie.

ADVERTISEMENT

De altfel, fostul premier nu se regăsește pe listele întocmite de Comitetul Executiv Județean al PSD Teleorman în vederea alegerilor parlamentare din decembrie, în timp ce Carmen Dan, ministru al Afacerilor Interne în Guvernul său, a pierdut locul eligibil în favoarea lui Dănuț Cristescu.

Viorica Dăncilă nu mai are viață lungă în PSD. A rămas fără loc pe listele pentru parlamentare

Concret, lista pentru Camera Deputaţilor va fi deschisă de Florin Savu Piper, fost vicepreşedinte al CJ Teleorman, urmat de Paul Stancu (social-democrat venit de curând în partid), Ioana Panagoreţ (decanul Facultăţii de Ştiinţe şi Inginerie a Universităţii Valahia) şi Violeta Răduţ (deputat în legislatura 2016-2020).

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Dănuţ Cristescu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, va deschide lista pentru Senat, în timp ce Carmen Dan va fi pe poziţia a doua. Surse din cadrul formațiunii politice relatează că aceasta a pierdut locul eligibil la o diferență de 83 de voturi.

Marcel Ciolacu vrea ca alegerile să fie amânate din cauza răspândirii noului coronavirus

Din punctul meu de vedere, preşedintele şi Guvernul său au scăpat total pandemia de sub control. La 4.000 de infectări pe zi este exclus să ne gândim la organizarea de alegeri.

ADVERTISEMENT

Luni deja legea în ceea ce priveşte data alegerilor poate fi promovată în Parlament. După 4.000 de infectări mi se pare normal să stăm un pic de vorbă, în primul rând, cu Guvernul, cel care organizează alegerile, să ne prezinte un plan.

Proiectul de act normativ este deja depus de un coleg neafiliat şi o să îl luăm în discuţii în comisii. Prima Cameră sesizată este Senatul, dar concomitent eu aş invita, în primul şi primul rând, Guvernul să ne explice”, a declarat liderul PSD, Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Opinia sa este împărtășită și de președintele Pro România, Victor Ponta, care propune, totodată, ca actualii senatori şi deputaţi să nu îşi mai primească salariul după încheierea mandatului. „Îmi doresc să facem alegeri parlamentare în momentul în care putem stăpâni situaţia sanitară.

Aducem două amendamente (n.r. la propunerea legislativă de amânare a alegerilor parlamentare): nu mai adoptăm în Parlament măsuri cu caracter financiar-bugetar şi parlamentarii să nu îşi mai primească salariile după momentul expirării mandatului. În acest fel demontăm minciunile şi propaganda. Cred că putem să punem în lege aceste două amendamente”, a explicat fostul premier.

 

ADVERTISEMENT