News

Începe școala. Cât costă un buchet simplu de flori? Părinții trebuie să plătească bani mulți pentru a cumpăra ceva frumos

La 5 septembrie începe școala, iar părinții se pregătesc pentru acest moment ca în fiecare an, cu flori pentru învățătoare și profesoare, conform obiceiului transmis de la o generație la alta.
04.09.2022 | 21:19
Incepe scoala Cat costa un buchet simplu de flori Parintii trebuie sa plateasca bani multi pentru a cumpara ceva frumos
Când începe școala, părinții își pregătesc buget special pentru flori. Foto: canva.com
ADVERTISEMENT

La rândul lor, florarii știu că începe școala și sunt pregătiți pentru ziua care le aduce încasări frumoase, mult peste cele dintr-o zi obișnuită. Având în vedere inflația și creșterea prețurilor la energie electrică și gaze naturale, în acest an nu vor fi prea multe flori ieftine.

Flori pentru toate gusturile și buzunarele

Conform observatornews.ro, un buchet simplu costă cel puțin 30 de lei. Desigur, în funcție de zonă și persoana care negociază prețul, buchetul poate ajunge și la 40, 50 de lei.

ADVERTISEMENT

Florarii vor încerca să scoată maximum, având în vedere că festivitățile de deschidere a anului școlar vor fi organizate pentru prima dată după doi ani de pandemie.

Așadar, estimările acestora arată că se vor vinde multe flori. Încă de duminică, 4 septembrie a început goana părinților după flori. Trandafirii au fost foarte solicitați.

ADVERTISEMENT

Desigur, sunt și părinți care preferă să cumpere flori la primele ore ale dimineții, sperând că astfel vor obține prețuri mai bune. Este un amănunt care contează mai ales în familiile cu mai mulți copii.

Trandafirii sunt foarte căutați

Se caută trandafirii. Sunt elementele principale dintr-un buchet. În mod special culorile deschise. Copiii sunt cei care aleg florile în această perioadă, deci va fi o gamă cromatică foarte variată. Galben, roşu, roz…”, a declarat florarul Arthur.

ADVERTISEMENT

Ne pregătim, facem bucheţele. După cum se vede treaba, cred ca s-ar putea să fie mult mai bine”, a fost reacția unei florărese când a fost întrebată dacă înaintea deschiderii anului școlar simte va vinde mai multe buchete față de câte a vândut în 2019, în aceeași perioadă.

Rămâne de văzut dacă florarii și părinții elevilor vor ajunge la un compromis, astfel încât ambele părți să fie mulțumite. Conform sursei citate, pentru un buchet mai special, prețul pornește de la 50 de lei și poate ajunge la 80.

ADVERTISEMENT

Spre exemplu, un buchet format din hortensii şi trandafiri pornește de la 80 de lei și în funcție de completări, poate fi și mai scump. La polul opus, un bucheţel de tuberoze costă între 30 și 40 de lei.

ADVERTISEMENT