ADVERTISEMENT
News

Începe școala în 14 septembrie. Monica Anisie a făcut anunțul. Câte școli din România se află în scenariul roșu

Autor: Flaviu Popa | 10.09.2020 | 19:39
Începe școala în 14 septembrie. Monica Anisie a făcut anunțul. Câte școli din România se află în scenariul roșu
Monica Anisie crede că profesorii vor trebui să decidă în ce condiții elevii pot să-și dea jos masca.Foto: Hepta

Monica Anisie a anunțat în ce condiții se vor desfășura cursurile în școlile din România, începând cu 14 septembrie.

ADVERTISEMENT

Ministrul Educației a anunțat că există peste 100 de școli aflate în zona roșie de risc, unde școala se va muta on-line.

În același timp, aproape 3.000 de școli se află în scenariul galben, în timp ce peste 6.000 sunt în scenariul verde.

ADVERTISEMENT

Peste 100 de școli din România se află în scenariul roșu epidemiologic

Este un raport preliminar… În 6116 de unităţi de învăţământ se aplică scenariul verde, 2711 scenariul galben şi 101 unităţi de învățământ cu scenariul roşu, la acest moment. Sunt date preliminare, lipsesc de la București de la Bihor, de la Brăila, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Giurgiu, Mehedinți, Maramureș, Prahova, Satu Mare, Suceava și Teleorman restul județelor au decis deja și sunt deja unitățile”, a declarat Monica Anisie.

Mai mult, ministerul va începe din 11 septembrie distribuția tabletelor pentru copiii care nu pot învăța on-line pentru că nu au un astfel de dispozitiv.

ADVERTISEMENT

De mâine, începe distribuţia, contractele au fost semnate. Operatorul economic care a câştigat licitaţia va transmite tabletele către județele respective”, a adăugat ministrul.

Cele trei scenarii, verde, galben și roșu, sunt aplicate în fiecare școală din fiecare localitate românească, în funcție de contextul epidemiologic, conform RTV.

ADVERTISEMENT

În cazul în care un copil locuiește într-o zonă roșie, dar învață la o școală dintr-o zonă verde, acesta va sta acasă.

Scenariul 1, sau scenariul verde, e acel scenariu în care preșcolarii și elevii vor participa în mod normal la școală, însă vor fi nevoiți să respecte toate normele de protecție impuse de autorități și transmise de conducerea școlii.

ADVERTISEMENT

Scenariul 2, sau scenariul galben, implică participarea la școală a elevilor din clasele a 8-a și a 12-a, dar și a celorlalți elevi din alte clase, prin rotație. Așadar, în funcție de cum va stabili conducerea școlii respective, elevii vor sta acasă o perioadă de timp, după care vor face schimbul cu ceilalți colegi care au fost la școală.

Scenariul 3, sau scenariul roșu, prevede ca toată lumea să stea acasă și să învețe on-line. Acest scenariu este cel care dă mari bătăi de cap elevilor și profesorilor.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!