Sport

A început sezonul 2022-2023 din Liga 2 Casa Pariurilor! Bătălia pentru cele şase locuri de play-off. Ce şanse au Steaua şi Dinamo la promovarea în SuperLiga

Joi a început sezonul 2022-2023 din Liga 2 Casa Pariurilor, primul cu Dinamo în eşalonul secund. Ce echipe se vor lupta pentru play-off şi care sunt şansele ca Steaua şi "câinii" să promoveze în SuperLiga.
04.08.2022 | 11:00
A inceput sezonul 20222023 din Liga 2 Casa Pariurilor Batalia pentru cele sase locuri de playoff Ce sanse au Steaua si Dinamo la promovarea in SuperLiga
Start în sezonul 2022-2023 din Liga 2, primul cu Dinamo la start
ADVERTISEMENT

Liga 2 Casa Pariurilor a pornit la drum joi, 4 august, de la ora 17:00, când este programat primul meci al sezonului 2022-2023. Dinamo, aflată în premieră în liga a doua, se va deplasa pe terenul celor de la Progresul Spartac, nou-promovată din Liga 3. FANATIK prezintă tot ceea ce trebuie să ştii despre noua stagiunea din Liga 2 Casa Pariurilor.

Start în sezonul 2022-2023 din Liga 2 Casa Pariurilor. Ce echipe luptă pentru promovarea în SuperLiga

20 de echipe avem la start pentru sezonul 2022-2023 din Liga 2 Casa Pariurilor, iar toţi ochii vor fi pe meciurile în care vor fi angrenate Steaua şi Dinamo. Vorbim de două dintre echipele cu pretenţii la promovare, însă situaţia actuală nu le permite să viseze la acest obiectiv.

ADVERTISEMENT

CSA Steaua are nevoie ca acţiunile clubului să fie preluate de o Societate Comercială Sportivă pe Acțiuni, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Astfel, în prezent, “militarii” nu ar avea drept de promovare în SuperLiga, însă mai există o speranţă. O schimbare a Legii Sportului, care este posibilă abia în toamnă, când parlamentarii revin din vacanţă, ar fi salvarea clubului din Ghencea. Fanii s-au arătat nemulţumiţi de această situaţie şi au protestat în faţa sediului MApN.

Dinamo a retrogradat în Liga 2 Casa Pariurilor la finalul sezonului 2022-2023, iar jucătorii care au pus umărul la această umilinţă istorică au plecat din Şoseaua Ştefan cel Mare. Cu un lot peticit şi cu bani de pe o zi pe alta, “câinii” visează la promovare, dar Ovidiu Burcă şi jucătorii sunt circumspecți. Pe lângă lot şi banca tehnică, schimbări s-au produs şi la nivel administrativ, unde Vlad Iacob a fost numit în funcţia de administrator special, din moment ce clubul încă se află în insolvenţă.

ADVERTISEMENT

Poli Iaşi şi-a schimbat complet lotul, iar Claudiu Niculescu a primit 20 de jucători noi, astfel că moldovenii intră pe lista echipelor cu pretenţii la promovare. Concordia Chiajna a luptat în stagiunea trecută pentru un loc în SuperLiga şi a fost la un pas de promovare, însă Chindia Târgovişte s-a impus la loviturile de departajare. De asemenea, Gloria Buzău şi-a întârit lotul şi se va numără printre echipele cu gânduri la un loc în prima ligă. Pe lista candidatelor la promovare s-ar putea înscrie şi Csíkszereda, prezentă în play-off-ul din sezonul 2019-2020.

  • derby-ul Dinamo – Steaua este programat pentru weekend-ul 10-11 septembrie, când se joacă etapa a 6-a
ADVERTISEMENT

Cum arată sistemul competiţional din Liga 2 Casa Pariurilor: şase echipe merg în play-off, restul ajung în două grupe din play-out

Sistemul competiţional din Liga 2 Casa Pariurilor nu s-a schimbat şi va fi la fel ca cel din stagiunea trecută. Sezonul regulat va avea 19 etape, fără tur-retur, iar primele şase echipe din clasament vor merge în play-off, unde vor intra cu punctele obţinute, fără să existe o înjumătăţire. Formaţiile de pe locurile 7-20 ajung în cele două grupe de play-out.

În play-off, cele şase echipe vor juca în sistem tur-retur, iar primele două clasate vor promova direct pentru sezonul 2023-2024 din SuperLiga. Ocupantele locurilor 3 şi 4 vor juca o dublă de baraj cu formaţiile de pe poziţiile 13 şi 14 din play-out-ul primei ligi.

ADVERTISEMENT

Cele 14 echipe din play-out-ul Ligii 2 Casa Pariurilor vor fi împărţite în două grupe a câte 7 formaţii. Meciurile din această fază se joacă la fel ca în sezonul regulat, cu un singur joc între participante. La final, ultimele două clasate din fiecare grupă vor retrograda direct în Liga 3, în timp ce echipele de pe locul 5, din cele două grupe, vor juca un meci de baraj, iar pierzătoarea va retrograda în Liga 3.

Componenţa grupelor din play-out-ul Ligii 2 Casa Pariurilor

  • Grupa A – locul 7, locul 10, locul 11, locul 14, locul 15, locul 18 şi locul 19
  • Grupa B – locul 8, locul 9, locul 12, locul 13, locul 16, locul 17 şi locul 20

Programul primei etape din Liga 2 Casa Pariurilor: patru meciuri vor fi la TV

Prima etapă din Liga 2 Casa Pariurilor începe joi, 4 august, şi va ţine până marţi, 9 august. Progresul Spartac – Dinamo este primul meci al sezonului 2022-2023 şi va fi transmis în direct, la TV, de Digi Sport, Orange Sport, Prima Sport. VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL MECIURILOR DIN LIGA 2 Casa Pariurilor.

  • Progresul Spartac – Dinamo (joi, 4 august, ora 17:00 / Digi Sport, Orange Sport, Prima Sport)
  • Unirea Slobozia – Minaur Baia Mare (vineri, 5 august, ora 17:00 / Digi Sport, Orange Sport, Prima Sport)
  • CS Comunal Şelimbăr – FC Braşov (sâmbătă, 6 august, ora 11:00)
  • Poli Timișoara – Unirea Constanţa (sâmbătă, 6 august, ora 11:00)
  • Viitorul Pandurii Târgu Jiu – CSC Dumbrăviţa (sâmbătă, 6 august, ora 11:00)
  • Unirea Dej – FK Csíkszereda (sâmbătă, 6 august, ora 11:00)
  • Concordia Chiajna – CSM Slatina (sâmbătă, 6 august, ora 11:00)
  • Gloria Buzău – Ripensia Timișoara (sâmbătă, 6 august, ora 11:00)
  • Oţelul Galaţi – Poli Iaşi (sâmbătă, 6 august, ora 11:30 / Digi Sport, Orange Sport, Prima Sport)
  • CSA Steaua – Metaloglobus (marţi, 9 august, ora 20:30 / Digi Sport, Orange Sport, Prima Sport)
ADVERTISEMENT
Tags: