Fotbal intern

Începe strângerea masivă de fonduri a suporterilor pentru a cumpăra Dinamo: 100 de euro de cotizant, ținta e 500.000 de euro!

04.11.2019 | 16:05
Incepe strangerea masiva de fonduri a suporterilor pentru a cumpara Dinamo 100 de euro de cotizant tinta e 500000 de euro
ADVERTISEMENT

Fanii ”câinilor” din Asociația Dinamoviști pentru Dinamo demarează în această săptămână strâgerea de fonduri pentru a cumpăra clubul de la Ionuț Negoiță. Suporterii roș-albilor definitivează statutul juridic al asociației și vor începe donațiile pentru a strânge cei 500.000 de euro ceruți de actualul patron drept garanție pentru a putea intra în posesia clubului.

ADPD începe strângerea de fonduri pentru a cumpăra Dinamo de la Negoiță: 100 de euro de cotizant

Pe grupul de facebook al asociației a fost deja postat comunicatul prin care se anunță începere strângerii de fonduri și a înscrierii în societate sub forma de ”socios”. Fanii dinamoviști vor putea începe să cotizeze chiar din această săptămână, dacă lucrurile vor fi complet puse la punct.

ADVERTISEMENT

”Facem o platformă online prin care se fac plățile. Ea va fi gata și trebuie să începem să strângem cotizațiile. Suma spre care ne îndreptăm e cea anunțată de domnul Negoiță pentru a prelua clubul, adică 500.000 de euro”, spune Răzvan Oprea, actorul care a inițiat demersul.  Site-ul urmează să fie lansat pentru a se strânge banii și pentru ca demersul să fie popularizat. În acest moment, peste 12.000 de oameni sunt incluși în grupul ADPD, iar inițatorii proiectului speră ca 5.000 dintre ei să doneze acei 100 de euro pentru a se strânge suma cerută.

Programul ”rival”, al ultrașilor din Peluza Cătălin Hîldan, intitulat ”Doar Dinamo București”, a reușit să strângă până în acest moment 35.000 de euro. 730 de cotizații a câte 48 de euro fiecare reușise să adune asociația fanilor grupată sub aceasă titulatură. Cornel Dinu este ”port-drapelul” ADPD, în timp ce de cealaltă parte se regăsesc nume precum Claudiu Vaișcovici sau Cristi Hîldan, fratele regretatului Cătălin Hîldan.

ADVERTISEMENT

Ionuț Negoiță a anunțat că vinde clubul pentru un leu, urmând ca cei interesați să poată depună imediat suma de 500.000 de euro pentru a fi investiți în club. Primul care a declarat că a început negocierile este omul de afaceri și candidatul la Prezidențiale Viorel Cataramă, care a avut deja două întâlniri cu Negoiță pe acest subiect. Numele pe care actualul patron le-a invitat să preia formația din Ștefan cel Mare sunt Mircea Rednic, Ion Țiriac sau Mircea Lucescu. Nicolae Badea, președintele Consiliului de Administrație al clubului până în 2013, afirmase că, în caz că se va întoarce, va încerca să-i coopteze pe George Copos și pe Mircea Lucescu ”doi mari dinamoviști”.