News

Începe vaccinarea anti-Covid a copiilor de peste 12 ani în SUA. Serul Pfizer, autorizat de FDA

11.05.2021 | 09:23
Incepe vaccinarea antiCovid a copiilor de peste 12 ani in SUA Serul Pfizer autorizat de FDA
ADVERTISEMENT

Statele Unite ale Americii se pregătesc să demareze vaccinarea anti-Covid a copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani. Miercuri, 10 mai, vaccinul Pfizer a fost autorizat de Administraţia SUA pentru Alimente şi Medicamente (FDA).

Săptămâna trecută, pe 6 mai, Canada a fost prima țară din lume care a autorizat utilizarea vaccinului anti-Covid Pfizer pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

ADVERTISEMENT

Începe vaccinarea anti-Covid a copiilor de peste 12 ani în SUA

Administrația Americană pentru Alimente și Medicamente a autorizat utilizarea vaccinului Pfizer / BioNTech Covid-19 la adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, a anunțat agenția luni seara pe site-ul oficial.

În anunțul oficial, comisarul în funcție al FDA, Janet Woodcock, a numit autorizarea ”un pas semnificativ în lupta împotriva pandemiei COVID-19”, care va aduce țara ”mai aproape de revenirea la un sentiment de normalitate”.

ADVERTISEMENT

Până în prezent, serul anti-Covid era autorizat în urgenţă pentru persoanele cu vârsta de 16 ani şi peste. Pe viitor, poate fi administrat mai multor milioane de adolescenţi, în două doze care conţin aceeaşi concentraţie ca vaccinul pentru adulţi.

Peter Marks, director al Centrului FDA pentru Evaluare și Cercetare Biologică a numit capacitatea de a vaccina copii și adolescenți ”un pas critic” în lupta împotriva COVID-19.

ADVERTISEMENT

”Cu ajutorul științei care ne ghidează procesul de evaluare și luare a deciziilor, FDA poate asigura publicul și comunitatea medicală că datele disponibile îndeplinesc standardele noastre riguroase pentru a sprijini utilizarea de urgență a acestui vaccin la populația adolescentă cu vârsta de 12 ani și peste”, spune Marks.

Autorizarea vaccinului Pfizer-BioNTech pentru grupul de adolescenți este de așteptat acum pe scară largă.

ADVERTISEMENT

Când ar putea fi aprobat vaccinul la copii în Europa

La finalul lunii aprilie, Ugur Sahin, CEO-ul BioNTech, a anunțat că Pfizer/BioNTech se află ”în ultimele etape” de pregătire a depunerii cererii pentru aprobarea vaccinului la copii și în Europa.

”Dacă totul merge bine, de îndată ce datele vor fi evaluate, vom putea depune cererea de aprobare a vaccinului pentru toți copiii din grupa de vârstă respectivă din diferite țări”, a spus CEO-ul BioNTech, pe 29 aprilie.

Sahin a spus că studiile actuale pentru grupele de vârstă mai mică au fost ”foarte încurajatoare”, cifrele sugerând că ”toți copiii sunt foarte bine protejați de vaccin”.

În cadrul unui studiu care a cuprins 2.260 de adolescenţi cu vârste între 12 şi 15 ani, au existat 18 cazuri de COVID-19 în grupul care a primit un ser placebo şi niciunul în grupul care a primit vaccinul, ceea ce înseamnă o eficacitate de 100% în prevenirea COVID-19, a anunțat compania germană.

ADVERTISEMENT