Începînd de azi se modifică regulile nunţilor din România

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
01/08/2016, 12:49
Începînd de azi se modifică regulile nunţilor din România

Organizatorii de nunţi şi botezuri vor avea dreptul, din luna august, să ceară Fiscului depăşirea plafonului de încasări în numerar de la persoane fizice, până acum fiind fixat la 10.000 de lei/persoană zilnic, cu argumentul că serviciile prestate de ei sunt plătite în cele mai multe cazuri cu bani în numerar (din daruri) primiţi la aceste evenimente.

Facilitatea a fost introdusă de Guvern prin ordonanţă de urgenţă, scrie profit.ro.

Până acum, legea limita operaţiunile în numerar în relaţia operatori economici-persoane fizice la 10.000 de lei/zi/de la /către o persoană, cu interdicţia fragmentării încasărilor şi plăţilor în numerar, ca metodă de reducere a evaziunii fiscale prin stabilirea unei trasabilităţi a fluxurilor băneşti prin operaţiuni bancare. La momentul introducerii acestei limite, obiectivul declarat a fost creşterea nivelului veniturilor bugetare, dar şi a gradului de utilizare a cardurilor bancare ca mijloc de plată.

Guvernul a constatat că este necesar ca legislaţia să fie îmbunătăţită în cazul activităţilor desfăşurate de organizatorii de evenimente speciale, cum ar fi nunţi, botezuri şi alte activităţi care presupun achitarea contravalorii serviciilor prestate de către beneficiarii acestora, în cele mai multe cazuri, din sumele de bani în numerar (daruri), primite la aceste evenimente.

Astfel, a fost introdusă posibilitatea organului fiscal central, competent în administrarea obligaţiilor fiscale ale operatorului economic în cauză, de a aproba un alt plafon de încasări decât cel stabilit de lege, la cererea organizatorilor de nunţi şi botezuri.

Decizia Fiscului va fi valabilă un an de la data comunicării şi va putea fi reînnoită la cererea solicitantului.

Ştirea MOMENTULUI

Harlem Gnohere a devenit netransferabil. Becali cere o sumă imensă

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×