Război Balaj-Burleanu! "E jignitor!" / "Şantajistule! Ţi-e dor de penali?"

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, i-a răspuns lui Cristi Balaj, printr-o scrisoare apărută pe site-ul personal. Balaj îl criticase pe şeful federaţiei pentru că şi-a arogat merite la schimbarea Legii Sportului.

"De când e consilier, domnul Balaj pare că ştie tot. Nu ştie însă foarte multe.

Domnul Balaj nu ştie ce înseamnă curtoazie instituţională. Pentru că nu a deţinut o funcţie în administraţie, iar cea de preşedinte AJF este mai degrabă decorativă în cazul lui, fiind de notorietate printre colegii noştri că nu prea are de-a face cu Asociaţia Judeţeană.

Domnul Balaj nu ştie că e de bun simţ să mulţumeşti celor cu care ai colaborat, oficialilor care au reuşit să deblocheze o situaţie care afecta grav sportul românesc.

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real!! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de astăzi

Cristi Balaj nu ştie că am avut întâlniri cu domnul ministru Dunca înainte ca fostul arbitru să fie adus la MTS de unul dintre concitadinii săi (cam la acest fapt se rezumă deocamdată competenţa sa administrativă…).

Înţeleg că îşi doreşte să îşi construiască o legitimitate administrativă, dar să nu confunde interesele sportului cu interesele personale de campanie!

Am încercat să înţeleg de unde vine această ţâfnă a domnului Balaj care, în loc să se bucure că FRF reuşeşte să contribuie la dialogul public pe marginea unei legi importante, se arată foarte contrariat.

  1. Orgoliul exacerbat. Aşa cum te cunoaştem toţi, Cristi, a fost probabil greu pentru tine să accepţi că în fotbal există oameni care chiar au competenţe juridice, nu doar titluri administrative. Află că avem la FRF o echipă dedicată care a lucrat pe diferite modificări legislative şi al cărei raport de activitate îl poţi citi aici. Greu ţi-a fost şi vara trecută să accepţi să oficiezi la Euro 2016, să reprezinţi România, în brigada lui Ovidiu Haţegan, pentru „a nu-ţi strica imaginea” întrucât erai doar arbitru adiţional.
  2. Interesul propriu. Pui mai presus interesele tale personale, imaginea de campanie, decât cele ale sportului, încercând să te poziţionezi ca un influenţator, deşi noi ştim care sunt competenţele tale. Cam la fel a fost cred şi cu solicitarea ta de a primi un salariu special, doar pentru tine, ca să accepţi să continui în arbitraj. Cum era vorba aceea? Interesul poartă fesul?

Mai văd că, deşi eşti un oficial al MTS, comportamentul tău public e similar celui de şantajist: anunţi că „eşti în posesia dovezii” prin care FRF solicita eliminarea dreptului de vot al asociaţiilor judeţene. Îţi recomand să te uiţi mai bine, să citeşti de mai multe ori documentul pe care îl invoci, pentru că s-ar putea să-şi schimbe sensul dacă nu îl vei privi cu coada ochiului de om în campanie.

Cristi, dacă ai ceva de spus în campania care va fi, nu lovi în fotbal şi în ceea ce face FRF pentru fotbal! Vino cu proiecte şi cu argumente, nu cu frustrări şi tresăriri de orgoliu.

Vorbeşti despre ROAF fără ca să ştii că anul trecut am avut un întreg proces de ajustare al regulamentelor la care au participat inclusiv reprezentanţii LPF, în mai multe rânduri. Dar, deh, e mai uşor să arunci pisica, precum (in)Justin Ştefan, sau să dai cu piatra.

Cristi, îţi recomand să priveşti faptele!

Aşa declarai prin ianuarie, când gândul îţi zbura la Cristi Borcea şi Gheorghe Ştefan, când te ardea dorul de ei, penalii fenomenului alături de care spuneai că „ai lucrat pentru binele fotbalului”.

Deocamdată, aşteptăm să ne spui dacă a fost sau nu ofsaid sau dacă mingea a ieşit din suprafaţa de joc. Pentru că, vorba românului, mai e mult până departe!

Mult prea multă vanitate, Cristi!"

-------------------------------------

Fostul arbitru Cristi Balaj, acum consilier al ministrului TS Marius Dunca şi posibil candidat la alegerile pentru preşedinţia FRF în primăvara lui 2018, a criticat modul în care FRF şi-a arogat meritele într-un material postat pe frf.ro. Este vorba despre Ordonanţa de Urgenţă privind finanţarea activităţii sportive de către administraţia locală în limita a maxim 5 la sută din bugetu

Balaj, văzut de mulţi drept candidatul pe care Generaţia de Aur îl va propune în lupta de anul viitor cu Răzvan Burleanu, a postat pe o reţea de socializare un mesaj dur la adresa conducerii federale, considerând că este "jignitor" ceea ce face aceasta.

"CUM SA-TI ASUMI PUBLIC MERITE PE CARE NU LE AI?

Sunt bucuros sa subliniez ca Guvernul Grindeanu a emis Ordonanta de Urgenta prin care hotaraste ca “Autorităţile administraţiei publice locale pot aloca sume pentru finanţarea activităţii sportive în limita a maxim 5% din bugetul aprobat.

Sunt mandru ca ministrul Tineretului si Sportului, Marius Dunca, al carui consilier sunt, a reusit impreuna cu Guvernul Sorin Grindeanu sa vina cu o solutie asteptata de ani de zile de intreg sportul romanesc.

Constat insa cu amaraciune si mirare cum oameni care nu au avut nicio contributie la constructia si promovarea acestei Ordonante de Urgenta isi asuma proiecte care nu le apartin.

Ca sa fiu mai exact, cei de la Federatia Romana de Fotbal isi insusesc incorect merite, le place sa epateze si sa iasa in prim-plan asumandu-si proiecte pe care le fac altii.

Conform frf.ro, federalii lui Burleanu isi asuma meritele pentru aceasta ordonanta, mentionand ca ei sunt initiatorii acestui demers.

In calitate de consilier al Ministrului Tineretului si Sportului, Marius Dunca, ma simt nevoit sa constat ca este jignitor din partea Federatiei sa-si insuseasca acest merit, pentru ca Ordonanta mult asteptata a fost initiata de Guvernul Grindeanu, dupa o consultare directa pe care actualul guvern a avut-o cu primarii din Romania in cadrul Adunarilor Generale ale Comunelor, Oraselor si Municipiilor din martie si aprilie.

Ministerul Tineretului si Sportului a inceput sa construiasca aceasta Ordonanta la solicitarea celor care investesc sau doresc sa investeasca in sport.

Foarte multe federatii, cluburi sau asociatii au facut solicitari – diferite una de alta – dar cu aceeasi esenta. Federatia Romana de Fotbal nu a contat decisiv in aceasta ecuatie si nu a participat la constructia acestei Ordonante. Faptul ca isi asuma merite depline este jignitor fata de colegii mei de la MTS alaturi de care s-a lucrat la acest proiect si fata de celelalte ministere care si-au dat avize.

Ar fi un hazard daca ne-am pune la incercare imaginatia crezand ca o federatie care nu este in stare nici macar sa-si clarifice ROAF-ul (se pare ca vom avea din nou nevoie de TAS pentru a stabili campioana Romaniei) a avut un rol determinant sau ca a fost initiatorul acestei legi.

Federatia a remis un document pe vremea doamnei ministru Gabriela Szabo, dar probabil ca acea hartie zace alaturi de propunerea Federatiei Romane de Fotbal prin care solicita ca Federatiile sa hotarasca daca Asociatiile Judetene au drept de vot in Adunarea Generala. Chiar daca federalii lui Burleanu spun ca acea propunere a venit de la Federatia de Yachting, eu sunt in posesia dovezii care arata exact opusul.

Nu cred ca prim-ministrul Grindeanu sau ministrul Tineretului si Sportului, Marius Dunca, initiatorii acestei Ordonante, aveau nevoie de laudele Federatiei, atata timp cat intentia lor a fost de a crea conditii optime in sport, nu sa fie periati de federali.

Asa cum am promis cand am acceptat functia de consilier al Ministrului Tineretului si Sportului, Marius Dunca, sunt fericit ca pot ajuta sportul, oferindu-i inapoi o parte din ceea ce mi-a dat de-a lungul carierei".

Capture

viewscnt
1 EUR4.6536 lei-0,0010
1 USD3.9215 lei-0,0091
1 XAU162.5645 lei-0,7091