Sporturi

A început “Centura de Aur”

Cea de a 38-a ediţie a turneului de box „Centura de Aur” a început la Constanţa, după cinci ani de pauză. Sîmbătă primarul Constanţei, Radu Mazăre se va bate într-un meci demonstrativ...
04.09.2013 | 12:25
A început

Cea de a 38-a ediţie a turneului de box „Centura de Aur” a început la Constanţa, după cinci ani de pauză. Sîmbătă primarul Constanţei, Radu Mazăre se va bate într-un meci demonstrativ cu actualul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Leonard Doroftei. „Moşul” a glumit pe seama întîlnirii cu Mazăre şi a spus că se gîndeşte să intre în ring purtînd tricoul lui Younes Hamza, fotbalistul Petrolului avînd în acestă vară un conflict cu primarul Constanţei.

„Centura de aur”, competiţia care aducea în România cele mai mari valori ale boxului amator mondial, în anii ’70, rămâne şi astăzi în atenţia marilor puteri, chiar dacă în ultimii cinci ani a fost ştearsă de pe harta boxului de fosta conducere a FR Box. Cuba are cei mai buni pugilişti din lume şi a venit în România fără să stea pe gânduri. „În Cuba, când spui Centura de Aur spui ceva de genul Campionat Mondial al boxului amator. Mulţumim că ne-aţi invitat şi vă vom oferi în ring tot ce avem mai bun. Noi ne-am propus să câştigăm toate Centurile de Aur, dar ştim că este un eveniment extrem de important pentru toţi participanţii şi toţi visează la marele trofeu. Noi apreciem boxul românesc. În Cuba, Vaştag este respectat şi cunoscut ca un campion mondial de box. Ţin minte că aveam în vremea lui Vaştag un elev, Candelario, care avea o singură teamă în ring, să nu se bată cu Vaştag.”, a declarat antrenorul cubanezilor, Rolando Acebal Monte.

vastag

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri