Sport

Incertitudine maximă la Manchester United după plecarea lui Cristiano Ronaldo. Patronii americani au scos clubul la vânzare

Manchester United a fost scoasă pe tarabă după plecarea lui Cristiano Ronaldo. Investitorii americani au făcut anunțul oficial.
23.11.2022 | 10:51
Incertitudine maxima la Manchester United dupa plecarea lui Cristiano Ronaldo Patronii americani au scos clubul la vanzare
Manchester United nu a mai câștigat titlul din 2013. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Manchester United și Cristiano Ronaldo au decis de comun acord rezilierea contractului, iar cel mai titrat club din istoria fotbalului englez a fost scos la vânzare imediat după.

Patronii americani sunt gata să vândă Manchester United

Manchester United a anunțat oficial faptul că bordul de conducere a decis scoaterea la vânzare a clubului. Investitorii iau însă în calcul și alte alternative.

ADVERTISEMENT

Într-un comunicat postat pe site-ul clubului, se arată: „Acest proces are ca scop dezvoltarea viitoare a clubului, cu scopul principal de a capitaliza oportunități atât pe gazon, cât și din punct de vedere comercial.

Ca parte din acest proces, conducerea clubului ia în calcul toate alternativele din punct de vedere strategice, incluzând noi investitori, o vânzare, sau alte tranzacții care să implice Compania”.

ADVERTISEMENT

Ce planuri mai au americanii cu Manchester United

Conform aceluiași comunicat, noua strategie implică și „analiza a mai multor inițiative pentru a întări clubul, inclusiv dezvoltarea stadionului și a infrastructurii, și extinderea operațiunilor comerciale ale clubului la nivel global”.

Avram Glazer și Joel Glazer, patronii miliardari ai lui United, au oferit mai multe detalii în acest sens: „Forța lui Manchester United stă în pasiunea și loialitatea celor 1,1 miliarde de fani și urmăritori din lumea întreagă. Căutând în continuare să contruim o istorie de succes, conducerea a autorizat evaluarea alternativelor strategice pe care le are clubul.

ADVERTISEMENT

Vom analiza toate variantele pentru a ne asigura că îi servim cum trebuie pe fani, iar Manchester United își maximizează oportunitățile de dezvoltare de azi și din viitor”, au mai explicat cei doi oameni de afacere.

Chiar și în aceste condiții, conducerea clubului explică faptul că nu există nicio garanție că în urma analizei se va lua decizia care să implice o tranzacție a clubului. Acest comunicat va fi singura reacție oficială cu privire la acest subiect din partea companiei care deține Manchester United.

ADVERTISEMENT

Fanii, presiune uriașă pe conducere

Suporterii nu au acceptat niciodată conducerea americană a lui Manchester United. Fanii fac presiuni ca familia Glazer să renunțe club, iar rezultatele slabe din Premier League pun și mai multă presiune pe americani.

Manchester United nu a mai câștigat titlul în Premier League de 9 ani, iar „diavolii-roșii” sunt pe locul 5 în campionat, la 11 puncte de liderul Arsenal.

ADVERTISEMENT
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a...
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a cheltuit-o la dineul Generației de Aur
Propagandistul lui Vladimir Putin spune că „războiul nuclear este inevitabil”: „Să comparăm ale...
Propagandistul lui Vladimir Putin spune că „războiul nuclear este inevitabil”: „Să comparăm ale cui arme strategice sunt mai mari!”
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Cele două rute pe care se produc cel mai des turbulenţe. Experţii spun...
Cele două rute pe care se produc cel mai des turbulenţe. Experţii spun că fenomenul nu apare mereu pe radar
Bărbatul care se va căsători cu fosta soţie a lui Cristi Borcea, emoţionat...
Bărbatul care se va căsători cu fosta soţie a lui Cristi Borcea, emoţionat până la lacrimi: Regina sufletului meu
Prima reacție a lui Culiță Sterp după scandalul monstru din familia lui cu...
Prima reacție a lui Culiță Sterp după scandalul monstru din familia lui cu Mara Bănică. Uluitor ce s-a aflat
LOVITURĂ FINALĂ pentru UNGARIA! Decizie bombă la nivel UE
LOVITURĂ FINALĂ pentru UNGARIA! Decizie bombă la nivel UE
Culiță Sterp o amenință cu judecata pe Mara Banică. Atac dur la adresa...
Culiță Sterp o amenință cu judecata pe Mara Banică. Atac dur la adresa vedetei TV. "Cine sunteți dumneavoastră"
Un nou aeroport apare în România. Orașul în care se va putea ajunge...
Un nou aeroport apare în România. Orașul în care se va putea ajunge în zbor
Un nou scandal monstru la Antenă. A fost dat afară mișelește. „Mă simțeam...
Un nou scandal monstru la Antenă. A fost dat afară mișelește. „Mă simțeam umilit, batjocorit, neimportant. Un mediu toxic”
Cine sunt patronii care primesc contracte de la primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu....
Cine sunt patronii care primesc contracte de la primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu. Sponsori ai PSD, apropiați ai lui Sorin Oprescu și denunțătorul vicepreședintelui PNL Iulian Dumitrescu
De ce Andrei Aradits nu o suportă pe Andreea Bălan: „Nu prea ne...
De ce Andrei Aradits nu o suportă pe Andreea Bălan: „Nu prea ne plăceam așa..”