News

Închide America? Decizia pe care Joe Biden vrea să o ia ca măsură extremă în lupta anti COVID

23.08.2020 | 11:56
Inchide America Decizia pe care Joe Biden vrea sa o ia ca masura extrema in lupta anti COVID
ADVERTISEMENT

Joe Biden, candidatul Partidului Democrat la președinția Statelor Unite, a afirmat că va face tot ce este necesar pentru securitatea țării în timpul pandemiei de coronavirus, chiar dacă asta înseamnă să dispune introducerea carantinei pe întreg teritoriul național.

Voi fi pregătit să fac tot ce trebuie pentru a salva vieți deoarce nu putem pune țara în mișcare până nu  vom controla virusul”, a declarat Joe Biden, într-un interviu pentru ABC, transmite Business Standard.

ADVERTISEMENT

Mai mult, în cazul în care specialiștii ar recomanda instituirea carantinei, Joe Biden a spus că ar face acest lucru.

Poziția sa este în contrast cu cea a adversarului său republican, președintele în exercițiu Donald Trump, care a încurajat redeschiderea școlilor și reluarea activităților economice.

ADVERTISEMENT

Până acum, în Statele Unite, s-au înregistrat peste 5.500.000 de cazuri de infectare cu coronavirus, iar peste 175.000 de oameni  și-au  pierdut viața.

Subiectul epidemiei de coronavirus a devenit unul de prim rang în dezbaterile electorale din SUA în condițiile în care președintele Donald Trump este criticat de către adversarii democrați pentru modul în care a gestionat combaterea COVID-19.

ADVERTISEMENT

În mod special, Trump a fost acuzat, într-o fază inițială a pandemiei, că minimalizează agresivitatea virusului, iar  apoi că a criticat măsurile restrictive impuse de guvernatorii statelor și că a evitat să apară în public purtând mască de protecție.

Printre criticii săi, se află și fostul președinte Barack Obama care încă din mai i-a imputat succesorului său modul de gestionare a crizei epidemiologice, despre care a spus că este ”un dezastru haotic absolut”.

ADVERTISEMENT

La recenta convenție a democraților în care Joe Biden a fost reconfirmat drept candidat al partdului la prezidențialele din 3 noiembrie, Obama a afirmat că responsabilitatea pentru decesele provocate de epidemie îi revine lui Trump, despre care a mai spus că nu s-a ridicat la nivelul presupus de funcția prezidențială.

În tabăra cealaltă, Donald Trump se arăta încrezător că Statele Unite vor avea un vaccin gata de utilizare până 3 noiembrie, însă estimarea sa, făcută la începutul acestei luni, a fost infirmată de specialiștii americani, care sunt mai pesimiști în ce privește data când americanii vor avea la dispoziție un vaccin împotriva coronavirusului.

ADVERTISEMENT