News

Închiderea mall-urilor pentru persoanele nevaccinate? Florin Cîțu: ”Eu nu sunt adeptul discriminărilor”

Florin Cîțu nu vrea să închidă mall-urile în weekend. Ce s-ar putea întâmpla cu persoanele care nu sunt vaccinate?
28.08.2021 | 14:10
Inchiderea mallurilor pentru persoanele nevaccinate Florin Citu Eu nu sunt adeptul discriminarilor
ADVERTISEMENT

Restricția de weekend în mall-uri pentru persoanele nevaccinate sau care nu au pașaportul verde este o ipoteză luată în calcul de Florin Cîțu.

Prezent în inspecție la un centru de vaccinare din Botoşani, prim-ministrul a afirmat că mall-urile au fost deschise anul trecut şi ”ar fi hilar şi ridicol să le închidem acum când avem această soluţie, vaccinul.”

ADVERTISEMENT

Deși susține că nu este adeptul discriminării, Florin Cîțu afirmă că este analizată ipoteza ca certificatul verde să fie necesar pentru accesul la sfârșitul săptămânii în zonele aglomerate precum mall-urile.

Florin Cîțu, despre închiderea mall-urilor: ”Ar fi hilar şi ridicol să le închidem acum când avem această soluţie, vaccinul”

”Ne gândim şi la această soluţie. Eu nu sunt adeptul discriminărilor, dar acel paşaport include mai multe variante: persoane vaccinate, persoane testate, persoane care au trecut prin boală.

ADVERTISEMENT

Nu sunt adeptul variantei vaccinaţi/nevaccinaţi care să meargă separat la mall. Am avut mall-urile deschise anul trecut când nu aveam vaccin şi ele erau deschise.

Ar fi hilar şi ridicol să le închidem acum când avem această soluţie, vaccinul. Nu văd această soluţie niciodată”, a afirmat Florin Cîţu, citat de news.ro.

ADVERTISEMENT

Premierul Florin Cîţu a afirmat sâmbătă că personalul din sistemul public trebuie să fie vaccinat sau testat

Premierul susține că angajaţii statului care intră în contact cu cetăţenii trebuie să dea dovadă de responsabilitate.

“Cred că nu doar personalul medical, dar şi personalul din învăţământ şi personalul din MAI, MApN, angajaţii care lucrează pentru Guvern ar trebui ca toţi să fie vaccinaţi sau să fie testaţi”, a declarat premierul.

ADVERTISEMENT

Afirmațiile lui Cîțu au fost făcute la Botoșani, după ce premierul fost întrebat ce se întâmplă cu personalul medical care nu a fost vaccinat.

”Este varianta pe care eu o voi propune, voi vedea în funcţie de discuţiile cu specialiştii care o să fie varianta aprobată, vom discuta şi în coaliţie.

Dar eu cred că acolo unde intrăm în contact cu cetăţenii, trebuie să fim responsabili”, a spus Florin Cîţu.

ADVERTISEMENT