News

Închisoare cu suspendare pentru un fost purtător de cuvânt al Guvernului Ponta. Decizia este definitivă

Un fost purtător de cuvânt al Guvernului Ponta a fost condamnat la închisoare cu suspendare. Hotărârea magistraților este definitivă.
17.05.2024 | 15:06
Inchisoare cu suspendare pentru un fost purtator de cuvant al Guvernului Ponta Decizia este definitiva
Închisoare cu suspendare pentru un fost purtător de cuvânt al Guvernului Ponta. colaj Fanatik/ Foto Hepta
ADVERTISEMENT

Un fost purtător de cuvânt al Guvernului Ponta a fost condamnat la închisoare cu suspendare, decizia fiind definitivă. A fost cercetat penal după ce a refuzat să fie testat pentru alcool, în timpul unui control în trafic.

Fost purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, condamnat la închisoare cu suspendare

Este vorba despre sociologul Mirel Palada, cel care a fost și purtător de cuvânt al lui Victor Ponta, în perioada în care acesta din urmă ocupa funcția de premier al României. Vineri, 17 mai, Curtea de Apel București a decis să îl condamne pe Palada la un an și opt luni de închisoare cu suspendare.

ADVERTISEMENT

În primă fază, sociologul primise o pedeapsă de doi ani și două luni cu suspendare, potrivit hotărârii Judecătoriei Sectorului 2. Însă, Curtea de Apel București a decis ca pedeapsa să fie scăzută la un an și 8 luni.

Mirel Palada se va afla timp de doi ani sub supraveghere. De asemenea, el va face muncă în folosul comunităţii, pentru 90 de zile. Se va întâmpla fie în cadrul ADP Sectorul 2, fie la Primăria Municipiului Bucureşti – Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane.

ADVERTISEMENT

Amintim că în 2023, fostul purtător de cuvânt al Guvernului Ponta a fost trimis în judecată pentru comiterea faptei de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice. El a ajuns în atenția oamenilor legii după incidentul petrecut în octombrie 2020.

Ar fi fost prins băut la volan și a refuzat recoltarea de sânge

Mirel Palada a fost oprit de polițiștii rutieri, pe 8 octombrie 2020, în timp ce conducea o mașină pe Strada C.A. Rosetti, din Capitală. Pentru că mirosea a alcool, agenții l-au informat că va fi testat cu aparatul etilotest.

ADVERTISEMENT

Însă, sociologul a refuzat vehement. Același lucru s-a întâmplat și când a fost dus la Institutul Național de Medicină Legală, cu scopul de a-i fi prelevate probe biologice de sânge pentru a-i fi stabilită alcoolemia.

Nu este pentru prima dată când Mirel Palada are probleme cu legea. În decembrie 2020, fostul purtător de cuvânt al lui Ponta a fost condamnat la 6 luni de închisoare, tot cu suspendare, după ce în 2017 a fost protagonistul unui incident violent.

ADVERTISEMENT

În pauza unei emisiuni de televiziune, sociologul l-a lovit pe fostul senator USR Mihai Goţiu. Între cei doi a existat un schimb de replici și ulterior Palada a reacționat violent. Pe lângă condamnarea cu suspendare, a fost nevoit să plătească victimei suma de 5.000 de euro, daune morale.

ADVERTISEMENT
Tags: