News

Un gălățean care a ucis câinele vecinilor și-a aflat pedeapsa. Cât va sta la închisoare bărbatul

Pedeapsă maximă pentru un gălățean care a ucis câinele vecinilor, în urmă cu trei ani. Bărbatul a fost condamnat la un an de închisoare cu executare. 
18.01.2022 | 23:22
Un galatean care a ucis cainele vecinilor sia aflat pedeapsa Cat va sta la inchisoare barbatul
Un gălățean, condamnat la închisoare după ce a ucis câinele unui vecin. Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Curtea de Apel Galați a dat sentință definitivă în acest caz. Totodată, bărbatul în vârstă de 50 de ani trebuie să achite și despăgubiri morale, în valoare de 5.000 de lei, vecinului căruia i-a ucis cățelușa, Rita, în vârstă de 12 ani.

Toată întâmplarea s-a produs în urma unei altercații dintre condamnat și vecinul acestuia. Câinele sărind în apărărea stăpânului a fost înjunghiat.

ADVERTISEMENT

Gălățeanul trebuie să plătească și despăgubiri morale de 5.000 de lei

”La fix 3 ani de la acest cumplit eveniment, Curtea de Apel Galaţi menţine hotărârea pronunţată în primă instanţă de Judecătoria Galaţi, prin care a fost dispusă pedeapsa maximă pentru acest gen de infracţiune – uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept – un an de închisoare cu executare”, potrivit spuselor avocatei stăpânului animalului.

Cum a avut loc, mai exact, altercația ce a dus la uciderea câinelui

Cearta dintre cei doi vecini a avut loc 2019. Asta după ce unul dintre ei și-a curățat țurțurii de pe balcon și au căzut în balconul celuilalt.

ADVERTISEMENT

Întâlnindu-se pe pe scara locuinței, condamnatul a scos un cuțit să-și atace vecinul, dar acesta era însoțit de cățelușa sa, Rita, care a intervenit în apărare și a fost înjunghiată.

“A vrut să dea în mine şi, după aia, pur şi simplu a dat în câine. Câinele băgându-se între mine şi el, vă daţi seama că l-a lovit pe el. Mi-a salvat viaţa”, a spus pentru Știrile Protv, Laurenţiu Bocioc, proprietarul Ritei.

ADVERTISEMENT

În zadar a dus-o stăpânul la un medic veterinar, căci nu s-a mai putut face nimic pentru viața ei. De atunci a început procesul care s-a încheiat în 2022, iar Rita a fost înlocuită cu un alt cățel similar ei.

Condamnatul a amenințat familia stăpânului câinelui

De altfel, individul este cunoscut de toți locatarii drept o persoană conflictuală. Ba chiar a decurs la amenințări și asupra copilului pe care-l are vecinul său.

ADVERTISEMENT

“Zi de zi ameninţa şi copilul, şi pe noi, şi celălalt căţel. Că omoară, că face, că drege… Foarte urât!”, a spus și stăpâna Ritei, Mariana Bocioc.

”Îţi arăt eu ţie şmecherie. Tu crezi că aşa se lăsă uşor Niciodată în viaţa ta să nu te gândeşti. Îţi arăt eu. Păi dacă plec la puşcărie, îţi arăt eu pentru ce plec.

Dar să nu uiţi, când eu plec la puşcărie, tu-ţi bagi doliu în casă. Îţi iau familia şi-ai să vezi tu”, sunt vorbele de amenințare ale condamnatului.

În luna martie bărbatul a mai primit aceeași pedeapsă, de un an de închisoare cu executare, însă decizia nu era una definitivă.

ADVERTISEMENT
Tags: