News

Închisoare pe viață pentru o crimă comisă de un adolescent. A înjunghiat o de 114 ori o fată de 13 ani

Un adolescent de 16 ani din statul american Florida a fost condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea unei fete de 13 ani, pe care a lovit-o cu cuțitul de 114 ori.
25.03.2023 | 15:50
Inchisoare pe viata pentru o crima comisa de un adolescent A injunghiat o de 114 ori o fata de 13 ani
Aidan Fucci a fost condamnat la închisoare pe viață/ Sursă: First Coast News
ADVERTISEMENT

Crima a avut loc în 2021, iar sentința a fost pronunțată vineri de către judecător, după ce juriul l-a declarat vinovat de crimă de gradul I pe adolescentul de 16 ani, Aiden Fucci, care a înjunghiat-o Tristyn Bailey, de 13 ani, fără ca agresorul să aibă aparent un motiv pentru acest lucru. Fucci urmează să rămână în închisoare până la sfârșitul vieții, posibilitatea eliberării condiționate fiindu-i acordată doar după 25 de ani de închisoare, scrie Today.com.

O crimă fără motiv aparent

Aiden Fucci și-a admis vinovăția în timpul procesului, iar judecătorul Lee Smith a pronunțat sentința de închisoare pe viață, precizân că, datorită vârstei autorului crimei, îi dă acestuia posibilitatea eliberării condiționate după executarea a 25 de ani de pedeapsă. „Această crimă nu a avut niciun motiv. Nu a fost făcută din lăcomie, nu a fost făcută din răzbunare sau pentru pedepsire, nu a fost o crimă pasională. Nu a existat un motiv, nu a existat vreun scop”, a spus judecătorul.

ADVERTISEMENT

După pronunțarea sentinței, în numele familiei îndoliate a vorbit Forest Bailey, tatăl victimei. „Tristyn, vrem să știi că suntem foarte mândri de persoana care ar ai fost în timpul petrecut aici (…) Ar trebui să fii mândră de prietena care ai fost, de colega care ai fost și de ceea ce ai lăsat în urma ta și de oamenii pe care i-ai cunoscut astfel că vom merge mai departe și vom încerca să facem lumea un loc mai bun”, a spus Forest Bailey.

Tristyn Bailey a fost găsită moartă într-o zonă împădurită de lângă orașul Jacksonville, Florida, pe 9 mai 2021. Imagini surpinse pe camerele de supraveghere o arătau mergând alături de o persoană cu un tricou deschis la culoare și pantaloni scurți, noaptea, în jurul orei 1.15. Într-o primă fază, Tristyn Bailey a fost dată dispărută de către părinții săi, care au descoperit în dimineața următoare crimei că fata nu se afla acasă.

ADVERTISEMENT

Inițial, Fucci a spus poliției că el și Tristyn au plecat împreună de la casa unui prieten comun, el intenționând să o conducă până acasă. Pe drum, cei doi s-ar fi certat, iar la un moment dat, Fucci ar fi împins-o pe fată care a căzut la pământ și s-a rănit la cap, fără să aibă însă răni grave. Apoi adolescentul și-a schimbat povestea afirmând că Tristyn ar fi plecat să se întâlnească cu un traficant de droguri, însă s-a dovedit că acesta nu avea nicio legătură cu crima.

Arma crimei, găsită într-un lac

Ulterior, a fost găsit și trupul fetei de către un localnic care își făcea alergarea în zonă. Arma crimei a fost găsită într-un iaz aflat la circa 30 de metri distanță de locul în care a fost găsită victima. În noile circumstanțe, Fucci a devenit suspect pentru anchetatori, care au efectuat o percheziție la domiciliul adolescentului unde au găsit haine care se potriveau cu cele care au fost văzute pe camerele de supraveghere.

ADVERTISEMENT

Dovada crimei a fost reprezentată de urmele de sânge găsite pe aceste obiecte de vestimentație, ceea ce a dus la arestarea băiatului și punerea lui sub acuzare pentru crimă de gradul I. De asemenea, în camera băiatului au fost găsite desene în care erau înfățișate femei supuse unor diverse forme de violență, ceea ce sugerează uciderea fetei este expresia unor porniri violente ale adolescentului față de sexul opus.

Inculparea lui Aiden Fucci a avut loc pe 27 mai anul trecut. Procurorul R.J. Larizza a spus că numărul mare de lovituri de pe corpul fetiței arată că a fost vorba de un atac premeditat, deși mobilul acestui atac nu a fost identificat nici până acum.

ADVERTISEMENT
Tags: