ADVERTISEMENT
Fotbal international

Închisoare pentru cei care aduc insulte rasiste jucătorilor! Fotbaliștii din Anglia cer Guvernului să schimbe legea

Autori: Ionut Neamţu, Traian Terzian | 09.01.2020 | 12:22
Închisoare pentru cei care aduc insulte rasiste jucătorilor! Fotbaliștii din Anglia cer Guvernului să schimbe legea
Asociația Fotbaliștilor Profesioniști din Anglia (PFA) cere pedepse cu închisoare pentru cei care aduc insulte rasiste jucătorilor pe stadioane

Asociația Fotbaliștilor Profesioniști din Anglia (PFA) cere pedepse cu închisoare pentru cei care aduc insulte rasiste jucătorilor pe stadioane.

ADVERTISEMENT

Închisoare pentru cei care aduc insulte rasiste jucătorilor

Conform cotidianului britanic Daily Mail, Asociația Fotbaliștilor Profesioniști din Anglia se va adresa Guvernului pentru schimbarea legii și pedepsirea cu închiasoare a celor ce se fac vinovați de insulte rasiste la adresa jucătorilor în timpul meciurilor.

Asociația Fotbaliștilor Profesioniști, care include toți jucătorii de top din Anglia, s-a arătat îngrijorată de înmulțirea cazurilor de rasism din ultima perioadă și cere ca astfel de manifestări să fie încadrate la ”infracțiuni de ură”.

ADVERTISEMENT

Un fan al lui United, închisoare pentru 16 săptămâni

”Vom face lobby la Guvern pentru a spori pedepsele pentru cei găsiți vinovați de infracțiuni rasiste în fotbal. Aceasta include renunțarea la pedepsele privative de libertate. Trebuie să existe un factor de descurajare mai mare. Destul e destul”, a declarat Gordon Taylor, președintele PFA.

Deși infracțiunile rasiale pot duce la pedepse cu închisoarea, destul de rar se ajunge la astfel de decizii din partea judecătorilor. În 2017, un susținător al echipei Manchester United a fost închis timp de 16 săptămâni după un atac rasist la adresa lui Raheem Sterling. Karl Anderson a pledat vinovat în acest caz.

ADVERTISEMENT

Rudiger, ultima victimă a rasismului

Luna trecută, la derby-ul orașului Manchester, un fan al lui City a fost arestat după ce a făcut gesturi de maimuță la adresa mijlocașului de la United, Fred. În aceeași zi, meciul dintre Scunthorpe United și Forest Green Rovers, din liga a patra engleză, a fost oprit pe fondul acuzațiilor de rasism.

În 22 decembrie 2019, fundașul formației Chelsea Londra, Antonio Rudiger, a susținut că a fost victima abuzurilor rasiste în timpul meciului cu Tottenham. Deși nu a fost găsită nicio dovadă care să susțină acuzația, un bărbat a fost arestat la aceeași întâlnire pentru insulte rasiste la adresa sud-coreeanului Heung-Min Son.

ADVERTISEMENT

Sterling și Salah au fost vizați și ei de fani

Raheem Sterling a mai fost victima atacurilor și din partea fanilor lui Chelsea, în 2018. Oficialii grupării londoneze au anunțat atunci că patru persoane au primit suspendări în urma investigației.

Starul lui Liverpool, Mohamed Salah, a fost și el ținta fanilor din Premier League. Internaționalul egiptean a fost făcut islamist terorist de aceeași duri suporteri ai lui Chelsea.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!