News

Închisoare pentru cei care distribuie știrile „antiromânești”. Ce prevede proiectul Dianei Șoșoacă

Închisoare pentru cei care distribuie știrile „antiromânești”, un proiect al Dianei Șoșoacă.
30.07.2021 | 15:43
Inchisoare pentru cei care distribuie stirile antiromanesti Ce prevede proiectul Dianei Sosoaca
Diana Șoșoacă propune ca știrile „antiromânești” să fie pedepsite cu închisoarea. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Oamenii care scriu sau distribuie știri „antiromânești” ar putea sta la închisoare până la cinci ani, conform unui proiect al senatoarei Diana Șoșoacă. Aceasta a depus deja proiectul de lege pe data de 28 iulie.

Diana Șoșoacă propune ca știrile „antiromânești” să fie pedepsite cu închisoarea

Cei care sunt vizați de această lege sunt aceia care pun la dispoziția publicului, informații și materiale considerate antiromânești, în această categorie fiind inclusiv știrile.

ADVERTISEMENT

Dar ce este, de fapt, antiromânismul, în viziunea Dianei Șoșoacă? Acesta reprezintă ura exprimată împotriva românilor, prin manifestări verbale sau chiar fizice.

De asemenea, închisoare dorește Diana Șoșoacă și pentru cei care se exprimă cu ură la adresa proprietaților românilor, dar și a lăcașurilor de cult sau instituțiilor românești.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, în expunerea sa de motive, Diana Șoșoacă chiar îl dă exemplu negativ pe Emil Cioran, despre care spune că și-a asumat prea mult valorile franceze, în defavoarea celor naționale și „a încercat să nu mai fie român”.

Tot în textul legii, senatoarea Diana Șoșoacă mai vorbește și despre Nicolae Iorga, Mircea Eliade, Grigore Vieru sau Mihai Eminescu.

ADVERTISEMENT

Ce arată legea pe care Diana Șoșoacă o vrea adoptată

Astfel, legea arată că prin intermediul ei vor fi oprite jignirile la adresa românilor din afara granițelor, dar și din interiorul lor.

Vinovate de acestea s-ar face mai ales minoritățile, dar și străinii care vin în vizită în țara noastră sau chiar cetățenii români.

ADVERTISEMENT

„Prezenta iniţiativă legislativă se impune a fi adoptată având în vedere discriminările și jignirile la care sunt supuși românii atât în străinătate, cât și pe plan naţional, atât de către străinii care ne vizitează, cât, mai ales, de minorităţi sau chiar de către românii lipsiţi de orice normă de civilizaţie și respect la adresa României și a cetăţenilor români”, se arată în textul legii.

Senatoarea a adus în discuție inclusiv legea antisemitismului și a antiţigănismului, așa că este mai mult decât evident că ar trebui să avem și o lege a antiromânismului, conform acesteia.

”Este inacceptabil să nu adoptăm o lege a antiromânsimului, când din ce în ce mai multe acțiuni sunt îndreptate împotriva poporului român, limbii române, României, ajungând să avem păreri depreciative la adresa noastră ca popor”, susține Diana Șoșoacă.

ADVERTISEMENT