News

Închisoare pentru datornici. Șefa ANAF a dezvăluit pentru ce sume de bani românii ar putea intra în pușcărie

01.10.2019 | 08:48
Inchisoare pentru datornici Sefa ANAF a dezvaluit pentru ce sume de bani romanii ar putea intra in puscarie
Închisoare pentru datornici, asta le promite șefa ANAF românilor. Imaginea este o captură din emisiunea de aseară de la Realitatea TV, unde șefa Fiscului a fost invitată
ADVERTISEMENT

Legea „închisoare pentru datornici” capătă contur, după ce a fost anunțată de ministrul Finanțelor Publice Eugen Teodorovici. Șefa ANAF, Mirela Călugăreanu, a vorbit aseară la Realitatea TV despre legislația care le dă mari bătăi de cap românilor și a dezvăluit care sunt sumele pentru care românii s-ar putea trezi cu dosare penale.

Închisoare pentru datornici: Șefa ANAF explică principiul după care s-a făcut legea

Modificarea legii evaziunii fiscale a fost anunțată aseară de cea care conduce cu mână de fier Agenția Națională de Administrare Fiscală din cadrul Ministerului Finanțelor Publice. Noutatea adusă la legea 241/2005 vine cu niște praguri de 10.000 de euro, de 100.000 de euro sau peste 100.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Călugăreanu a spus că singurul lucru pe care îl urmărește Fiscul este să colecteze toate taxele și impozitele pe care trebuie să le plătească românii. Aceasta a spus că, pe lângă executarea silită, care e decisă întotdeauna de un judecător, și în momentul de față este prevăzută închisoarea pentru rău platnici.

închisoare datornici
Șefa ANAF spune că instituția va face tot ce poate pentru a recupera prejudiciile. Sursa foto: adevărul.ro

18.000 de sesizări penale făcute de Fisc

Călugăreanu a reamintit că și la ora actuală există privarea de libertate pentru datorii care variază de la un leu până la un milion de lei. Șefa ANAF a mai spus că rolul instituției nu este să facă dosare sau plângeri penale, însă dacă situația o va cere, pentru a recupera toți banii negri, se va ajunge la instanțe.

ADVERTISEMENT

„Modificarea propusă reprezintă o șansă ca noi să ne colectăm banii și s-au introdus aceste praguri în baza unor analize statistice pe care noi le-am făcut vis-a-vis de istoricul celor 18 mii de sesizări penale pe care ANAF-ul le-a formulat în timp și spațiu și de asemenea am avut în vedere și practica europeană în materie”, a spus Mirela Călugăreanu aseară, în emisiunea „Legile puterii”.