Fotbal international

Închisoare pentru un fotbalist italian care i-a rupt glezna unui adversar! Patru ani de zile stă “la răcoare”

Autor: Alexandru Năstase | 12.09.2018 | 18:10
Un fotbalist din eşaloanele de amatori ale Toscanei a fost condamnat la patru ani de închisoare

Caz incredibil în fotbalul italian acolo unde un fotbalist a fost pedepsit cu închisoare după un incident petrecut pe teren şi în urma căruia i-a rupt glezna unui adversar! Patru ani de zile va sta închis jucătorul de 32 de ani, după ce în urmă şase ani, acesta a avut o intrare criminală.  Astfel, în 2012, în timpul partidei dintre Punta Ala şi Massa Marittima, două formaţii care evoluează în eşaloanele destinate amatorilor din Toscana, Michele Guidi l-a faultat dur pe  Luca Ronca (31 de ani), şi i-a provocat acestuia o dublă fractură la glezna stângă.

Mai mult de atât, victima lui Guidi nu a mai putut juca niciodată fotbal şi a fost nevoit ca, pe lângă două intervenţii chirurgicale, să urmeze mai multe tratamente. Imediat după ce Guidi şi-a primit pedeapsa din partea forurilor fotbalistice, care au decis ca acesta să bifeze mai multe etape de suspendare, cazul s-a mutat în justiţie, iar Gazzetta dello Sport a anunţat că “atacatorul” a fost acum condamnat la 4 ani de închisoare şi va trebui să plătească o amendă de 10.000 de euro.
Închisoare pentru un fotbalist italian care i-a rupt glezna unui adversar!. Fază de joc
Mario Guidi nu se află la prima condamnare, acesta primind şi cu altă ocazie pedeapsă cu închisoarea

Închisoare pentru un fotbalist italian care i-a rupt glezna unui adversar!

Judecătorii l-au considerat pe Michele Guidi recidivist, în condiţiile în care, pe vremea când evolua la tineret, acesta i-a provocat unui alt adversar o fractură. Şi pentru acea faptă Guidi a primit o condamnare de 4 luni. Culmea este că în meciul pentru care a fost adus în faţa judecătorului încercase anterior, fără succes, să lovească un alt jucător.

Între timp, în Serie A, lucrurile sunt cât se poate de clare! Cristiano Ronaldo a debutat pentru Juventus care deja s-a instalat pe prima poziţie a clasamentului cu 9 puncte din 9 posibile. De altfel, torinezii sunt singurii care au reuşit să câştige primele trei jocuri din Serie A. Meciurile din noua ediţie a Serie A şi La Liga sunt transmise începând din acest sezon şi pe Facebook în Europa. Utilizatorii care vor beneficia de acest avantaj sunt însă doar cei din Marea Britanie. Este o premieră pentru bătrânul continent, după ce transmisiunile live pe această uriaşă platformă de socializare au fost experimentate mai întâi în ţări din Asia.

Serie A şi la Liga, live pe Facebook

Cotidianul Independent anunţă că meciurile din La Liga şi Serie A vor putea fi urmărite de britanici şi pe Facebook începând cu sezonul 2018/19. Eleven Sports, compania care deţine drepturile pentru cele două ligi în Marea Britanie, a semnat un acord istoric cu cea mai mare reţea de socializare. Nu toate meciurile vor putea fi văzute însă pe Facebook, ci doar opţiunile free-to-air din ambele campionate. Restul partidelor vor fi disponibile în continuare la TV.

Aceasta înseamnă că vor putea fi vizionate în direct doar acele partide care nu sunt incluse în programul pay for view, adică partidele sunt transmise la liber. Acest lucru duce la situaţia în care cele mai mediatizate echipe, gen Real Madrid şi FC Barcelona în Primera Division sau Juventus, Inter, Napoli, AS Roma în Serie A să nu poată fi urmărite în mod constant, etapă de etapă, ci numai atunci când ele nu vor fi incluse în sistemul vizionării cu plată, ceea ce presupune că aceste oportunităţi nu vor fi prea numeroase în raport cu numărul uriaş de iubitori ai fotbalului interesaţi de evoluţiile acestor echipe de top.

4 ani de zile stă la închisoare jucătorul care i-a rupt glezna unui adversar

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!