News

Închisoarea din Venezuela unde deținuții fac legea. Au grădină zoologică și sunt înarmați până în dinți

17.12.2020 | 23:38
Inchisoarea din Venezuela unde detinutii fac legea Au gradina zoologica si sunt inarmati pana in dinti
Închisorile din Venezuela sunt un coșmar. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Situație incredibilă în Venezuela, unde cea mai mare închisoare se află sub controlul deținuților înarmați cu pistoale.

Mai mult, infractorii vând cocaină pe tarabe, au o grădină zoologică și organizează festivaluri și petreceri tematice Disney pentru copii.

ADVERTISEMENT

Potrivit The Sun, deținuții homosexuali au fost alungați pe acoperișuri, iar ceilalți deținuți plătesc taxe de protecție clanurilor care au preluat controlul.

Închisorile din Venezuela au fost abandonate în mâinile deținuților

Armata din Venezuela se teme să intervină, astfel că soțiile, prietenele și copiii deținuților vin și pleacă când doresc din această închisoare.

ADVERTISEMENT

Informațiile au fost dezvăluite de Andres Figueredo Thomson în documentarul „La Causa”, care arată cum e viața în Penitenciarul General din Guarico.

În vârstă de 29 de ani, Thomson a petrecut 8 ani pentru a realiza documentarul și experiența o consideră „incredibil de copleșitoare”.

ADVERTISEMENT

Văzând deținuții cu arme, cu grenade, mirosul … literalmente de excremente, care vine de pe ziduri. Condiții absolut deplorabile. Este o zonă de război. Un peisaj post apocaliptic. A vedea copii intrând și ieșind din închisoare, cu arme în jurul lor. Era un tip care vindea cocaină cu un bebeluș în brațe”, își amintește Figueredo Thomson, conform Stirile Pro Tv.

Închisoarea e condusă de un „stăpân”, iar cei care încalcă regulile sunt împușcați de „forțele de ordine” care sunt acolo să mențină legea între infractori.

ADVERTISEMENT

Paradoxal, stăpânii au adus ordine în „haos” și închisoarea este un loc extrem de bine organizat, cu reguli clare. Mai mult, deținuții au și o bizară grădină zoologică cu maimuțe.

Documentarul se numește „La Causa” după taxa de protecție pe care deținuții o plătesc celor care controlează închisoarea.

Conform datelor oficiale în închisorile din Venezuela au murit în ultimii 20 de ani nu mai puțin de 7.000 de oameni. De cele mai multe ori oamenii se revoltă pentru că nu au apă și mâncare. În urmă cu o săptămână, deținuții dintr-un alt penitenciar au ucis și mâncat un câine, pentru a nu muri de foame.

Închisorile din Venezuela au fost abandonate în urmă cu aproape 15 ani în mâinile deținuților, astfel că orice astfel de închisoare este un adevărat Iad pentru cine ajunge acolo.

 

ADVERTISEMENT
Tags: