News

Incident aerian grav. Un avion cu 298 de pasageri la bord a aterizat de urgență după ce fragmente din motor s-au desprins

11.08.2019 | 19:25
Incident aerian grav Un avion cu 298 de pasageri la bord a aterizat de urgenta dupa ce fragmente din motor sau desprins

O tragedie aviatică a fost evitată în ultimul moment, după ce motorul unui avion a început să se dezintegreze în zbor! Avionul de tip Boeing 787 al companiei Norvegian cu 298 de pasageri la bord a fost forţat să aterizeze la scurt timp după decolare pe aeroportul Fiumicino din Roma!

Aterizare de urgență în Italia, după dezintegrarea motorului unui avion

Pilotul aeronavei a decis să aterizeze de urgență, după ce mai multe fragmente s-au desprind din motorul avionului, potrivit presei locale. Aceste fragmente au ajuns pe pământ, unde au spart parbrizele mai multor autoturisme și au spart chiar și geamurile mai multor locuințe!

Carabinierii, poliţia, pompierii şi protecţia civilă sunt la faţa locului. Conform mărturiei cetăţenilor care au ieşit în stradă îngrijoraţi de fragmentele de câţiva centimetri căzute pe stradă, incidentul s-a produs la ora locală 16.46.

Aterizare de urgenta in Italia
Aterizare de urgenta in Italia

Fragmente din motorul aeronavei au spart parbrizele mai multor autoturisme

Aeronava decolase cu destinația Los Angeles, Statele Unite ale Americii. S-a deschis o investigaţie pentru a clarifica motivele incidentului şi se presupune, momentan, că ar fi vorba despre o pasăre care ar fi intrat la motor, deşi partea din faţă şi turbinele sunt intacte.

Avionul a aterizat pe pistă fără dificultăţi, în timp ce în zona au sosit imediat echipele de urgenţă şi forţele de securitate, poliţia şi pompierii, pentru a interveni în caz de nevoie.

Aterizare de urgenta in Italia
Aterizare de urgenta in Italia

Nicio persoană nu a fost rănită în incident. Agenţia Naţională de Securitate a Zborului din Italia a cerut deschiderea unei verificări operative în zonă, în timp ce compania Norwegian a explicat într-un comunicat că avionul a avut o problemă tehnică, dar nu a spus exact care au fost cauzele care au dus la această situație foarte periculoasă.