News

Incident aviatic la Sibiu. Ce s-a întâmplat cu avionul care aducea delegația Marii Britanii la summit

09.05.2019 | 12:31
Incident aviatic la Sibiu Ce sa intamplat cu avionul care aducea delegatia Marii Britanii la summit

Summitul, care are loc astăzi, la Sibiu, va aduna cei mai puternici oameni din Europa. Lideri se stat, premieri și șefi de la Bruxelles vor anunța în România calea pe care va merge Uniunea Europeană pentru viitorii cinci ani.

Incident aviatic la Sibiu. Avionul care transporta delegații Marii Britanii a fost lovit de o pasăre

Până când evenimentul va începe cu adevărat, iar ”Europa va fi desenată”, în acest moment, oamenii încep să-și ”ocupe locul”. Însă, cei care au avut parte de un incident neplăcut au fost delegații Marii Britanii. Mai exact, avionul care transporta oficialii care participă la summit a fost lovit de o pasăre. Reprezentanții Aeroportului din Sibiu dau asigurări că a fost un incident minor. Mai mult, oficialii aeroportului subliniază că situația se află în curs de remediere și că ”acest incident minor” nu a afectat programul de zbor al delegației.

„Precizăm faptul că incidentul de tip bird strike petrecut în cursul serii zilei de ieri, 08.05.2019, a fost unul minor. Toţi pasagerii aflaţi la bordul aeronavei fiind în siguranţă”, au transmis oficialii Aeroportului Sibiu. Vă reamintim că Marea Britanie nu participă la lucrările summitului de la Sibiu, dar a trimis, totuși, ministrul de Externe pentru a lua parte la activitățile organizate la reuniunea informală a Consiliului European, ce a fost stabilită încă de la finalul anului trecut, pe când se știa că Brexitul va avea loc la 29 martie.

Incident aviatic la Sibiu. Ce s-a întâmplat cu avionul care aducea delegația Marii Britanii la summit
Avionul care transporta delegații Marii Britanii a fost lovit de o pasăre

Brexitul s-a amânat pentru 31 octombrie

Întrunirea urma să fie prima după Brexit și avea ca scop să stabilească direcțiile în care va merge Uniunea Europeană după acest eveniment neașteptat. Între timp, Brexitul s-a amânat pentru data de 31 octombrie, dar asta explică faptul că prim-ministrul britanic Theresa May nu se numără printre oficialii europeni prezenți la summit.