News

Incident bizar la Botoșani. A sunat la 112 sa reclame dispariția mamei sale. Femeia era decedată și înhumată de o săptămână

Incident bizar la Botoșani. Un bărbat a sunat la 112 sa reclame dispariția mamei sale. Femeia era decedată și înhumată de o săptămână
08.07.2021 | 21:26
Incident bizar la Botoșani. A sunat la 112 sa reclame dispariția mamei sale. Femeia era decedată și înhumată de o săptămână
Un șofer din Târgoviște a încercat să fugă de polițiști, dar a făcut accident: doi copii aflaţi în maşină au fost răniţiSursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Polițiștii din Botoșani s-au confruntat cu o situație mai puțin întâlnită. Un bărbat a sunat la 112 să reclame că mama sa a dispărut de acasă.

După verificări, aceștia au constatat că femeia murise cu o săptămână în urmă. Aceasta era înhumată la momentul în care fiul său o dăduse dispărută.

Incident bizar la Botoșani. A sunat la 112 sa reclame dispariția mamei sale. Femeia era decedată și înhumată de o săptămână

Incidentul s-a petrecut miercuri, 7 iulie. Bărbatul a sunat la Poliție să reclame dispariția mamei sale, o femeie de 81 de ani.

ADVERTISEMENT

El le-a spus oamenilor legii că femeia plecase în mod voluntar de acasă în ziua precedentă, 6 iulie, și nu a mai revenit.

Polițiștii de la Investigații Criminale au demarat activități operative specifice în cazul dispariției de persoane, pentru a da de urma acesteia. Oamenii legii au apelat inclusiv la mass-media, semnalmetele acesteia fiind distribuite public în încercarea de a o găsi.

ADVERTISEMENT

„În urma tuturor investigațiilor efectuate, polițiștii au stabilit că, în fapt, femeia este decedată din data de 30 iunie 2021 și respectiv înhumată, neexistând prin urmare niciun temei pentru sesizarea dispariției acesteia,” a transmis Nicoleta Federciuc, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

Reprezentatul IPJ a precizat că nu există suspiciuni cu privire la cauza decesului femeii. Fiul acesteia s-a ales cu o amendă.

ADVERTISEMENT

„În contextul de mai sus, față de reclamant a fost dispusă măsura sancționării contravenționale pentru alertarea nejustificată a poliției, în conformitate cu prevederile Legii nr.61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice,” au adăugat polițiștii.

A sunat la 112 să reclame că este sechestrat. Ce au descoperit polițiștii

Un alt incident de acest fel a avut loc la jumătatea lunii iunie, la Brașov. Un bărbat a sunar la 112 și a anunțat că este ținut captiv. Plecați pe urmele acestuia, oamenii legii au constatat că, de fapt, individul era la un bar din localitate, sub influența băuturilor alcoolice.

ADVERTISEMENT

„La data de 15 iunie 2021, în jurul orei 12.00, poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Voila au fost sesizaţi, prin apelul unic de urgenţă 112, de către o persoană de sex masculin, cu privire la faptul că ar fi lipsită de libertate într-un imobil din localitatea Cincu, judeţul Braşov. În temeiul sesizării, au fost demarate, de îndată, procedurile legale în astfel de cazuri, poliţiştii reuşind să identifice apelantul în persoana unui bărbat, în vârstă de 37 ani, din localitatea Cincu, judeţul Braşov, ulterior acesta fiind depistat într-un bar din localitatea de domiciliu. Din cercetările efectuate în cauză, cadrele de poliţie au stabilit faptul că bărbatul, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, a apelat SNUAU 112, alertând fals forţele de ordine cu privire la faptul că ar fi sechestrat,” au transmis polițiștii.

Bărbatul s-a ales cu o amendă de 2000 de lei pentru alertarea falsă a forțelor de ordine. Oamenii legi au reamintit că numărul unic de urgentă nu poate fi folosit la întâmplare, ei au explicat că asemenea alarme false pot „conduce la angrenarea unor forţe şi mijloace sporite, în detrimentul unei situaţii reale urgente, cu potenţiale consecinţe grave asupra vieţii sau sănătăţii unei persoane”.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 853. 32 pagini + CD Armin Nicoară. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri