News

Incident bizar la Costinești. Doi ucraineni au votat fără drept la alegerile de pe 9 iunie

Doi ucraineni au votat fără să aibă acest drept la alegerile de la Costinești, astfel că autoritățile au decis renumărarea voturilor în regim de urgență.
12.06.2024 | 20:31
Incident bizar la Costinesti Doi ucraineni au votat fara drept la alegerile de pe 9 iunie
Incident bizar la Costinești. Doi ucraineni au votat fără drept la alegerile de pe 9 iunie. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

De altfel, buletinele de vot au fost numărate deja de cinci ori, semn că scandalurile privind numărarea voturilor pentru alegerile din 9 iunie nu se vor încheia degrabă. Cel care a descoperit că cei doi ucraineni au votat fără drept a fost locțiitorul președintelui Biroului Electoral din zonă.

Doi ucraineni au votat fără drept la alegerile de pe 9 iunie

La Costinești, primăria a fost câștigată de candidatul liberal, după ce voturile au fost renumărate de cinci ori. Problema e că reprezentantul PSD nu îi recunoaște victoria și a depus o nouă contestație. Situația e cu adevărat ”dramatică”, pentru că fiecare candidat a avut victoria în mâini la un vot sau două diferență, conform Antena 3.

ADVERTISEMENT

”Dacă ieri am pierdut la un vot, azi, după renumărare, am câștigat la două voturi diferență”, a declarat Gheorghe Mechenici, candidatul PNL la Primăria Costinești. Sunt șanse mari ca întregul proces de vot să fie reluat, după ce au fost deja identificate mai multe nereguli, cum ar fi ucrainenii care au votat fără drept.

Totodată au mai fost descoperite voturi nule care au fost considerate valabile, pe lângă mai multe voturi rupte care au fost trecute ca fiind valabil. În momentul acesta exista cel puțin o contestație la Biroul Electoral Județean și una la Biroul Electoral Central, iar cele două instituții vor decide dacă se impune reluarea procesului de vot.

ADVERTISEMENT

Un scandal la fel de mare a fost înregistrat la Tulcea, acolo unde PSD cere renumărarea voturilor pentru funcția de primar. Social-democrații au sesizat în acest sens BEJ și BEC cu privire la ”fraudarea masivă a voturilor”. Această decizie rămâne la latitudinea Biroului Electoral Județean (BEJ) și Biroului Electoral Central (BEC).

Scandal cu voturile și la Tulcea, PSD cere renumărarea voturilor

”Au fost observate discrepanţe semnificative între numărul total de votanţi înregistraţi în tabletele operatorilor şi numărul de votanţi consemnaţi în procesele verbale. Solicităm cu fermitate modificarea menţiunilor din procesele verbale astfel încât să corespundă cu datele exacte din tabletă”, au transmis reprezentanții PSD Tulcea.

ADVERTISEMENT

De asemenea, PSD Tulcea acuză că ”rezultatele votului au fost consemnate eronat, cu diferenţe între numărul total de votanţi înregistraţi pe tabletă şi cel consemnat ca număr de votanţi în procesele verbale”. Se pare că inclusiv tabletele operatorilor au fost folosite în afara secțiilor de votare, încălcând legea.

”Tabletele operatorilor, cu programele de înregistrare active, au fost utilizate în afara secţiilor de votare până în momentul suspendării activităţii BEJ. Aceasta ridică suspiciuni serioase cu privire la integritatea datelor înregistrate”, au completat reprezentanții PSD Tulcea, nemulțumiții zilei.

ADVERTISEMENT

Cu siguranță cap de afiș pe lista scandalurilor e cel din Sectorul 1, acolo unde Clotilde Armand nu își recunoaștea înfrângerea și cere renumărarea voturilor. Susținută de USR, Clotilde Armand susține că ea este cu adevărat câștigătorul alegerilor, astfel că nu se va lăsa până când acest lucru nu va fi recunoscut.

ADVERTISEMENT
Tags:
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe...
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe mâna autorităților de un fost colaborator
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe...
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe litoral sau în zonele de munte
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi...
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi cer eu scuze de la nota asta mare, atât s-a putut
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol...
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol că este deja soţul Monicăi Bîrlădeanu
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom...
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom mai vedea vreodată!” Europa trece la recrutare pe fondul creşterii amenințării unui război mai amplu cu Rusia
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!