Life

Incident major la Casa Regală a Marii Britanii. Poliția a intervenit, iar regina Elisabeta a II-a a fost neagră de supărare

23.07.2020 | 14:32
Incident major la Casa Regala a Marii Britanii Politia a intervenit iar regina Elisabeta a IIa a fost neagra de suparare
ADVERTISEMENT

Regina Elisabeta a II-a a trecut prin clipe de nedescris în ziua nunții sale, după ce un incident a avut loc chiar în marea zi, atunci când a purtat tiara cu diamante.

Evenimentul trebuia să fie unul liniștit, însă din cauza tiarei pe care regina a purtat-o a fost nevoie de intervenția Poliției, iar cele întâmplate i-a cauzat supărări.

ADVERTISEMENT

Până la urmă, lucrurile s-au rezolvat, iar regina Elisabeta a II-a a putut să zâmbească alături de soțul ei la eveniment.

Regina Elisabeta a II-a, la un pas să rămână fără tiara de la Regina Mamă

Pe 17 iulie, prințesa Beatrice s-a căsătorit cu miliardarul Edoardo Mapeli Mozzi, iar la nuntă a purtat tiara reginei Elisabeta a II-a. De altfel, suverana a purtat în ziua nunții sale tiara cu diamante. Din păcate, în 1947, când s-a căsătorit cu prințul Phillip, Elisabeta a II-a a avut parte de un moment critic.

ADVERTISEMENT

 

View this post on Instagram

 

Her Royal Highness Princess Beatrice of York and Mr. Mapelli Mozzi have been touched by the warm wishes they have received since their wedding, and are delighted to share two additional photographs of their happy day. . The pictures show Princess Beatrice and Mr Mapelli Mozzi in the grounds of Royal Lodge after their wedding. . Photographs by Benjamin Wheeler.

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on

În timp ce era îmbrăcată în rochia de mireasă, tiara s-a rupt în două chiar în ziua în care trebuia să se căsătorească. Întâmplarea a supărat-o pe suverană, dar au alertat și Casa Regală și cam pe toată lumea care urma să participe la eveniment.

Astfel, în scurt timp, diadema a fost luată și dusă unor profesioniști de-ai Case Regale, însă totul sub atenția autorităților. Până la urmă, bijuteria a fost reparată, însă toată lumea a tras o sperietură zdravănă.

ADVERTISEMENT

 

View this post on Instagram

 

Congratulations to HRH Princess Beatrice and Mr Edoardo Mapelli Mozzi! The couple were married in a small private ceremony at the Royal Chapel of All Saints at Royal Lodge, Windsor on Friday 17th July. . Princess Beatrice and Mr Edoardo Mapelli Mozzi celebrated their wedding with their closest family.‬ . The happy couple are pictured with Her Majesty The Queen and The Duke of Edinburgh. . Princess Beatrice wore a vintage dress by Norman Hartnell and the Queen Mary diamond fringe tiara, both belonging to Her Majesty The Queen. The tiara was worn by Her Majesty on her wedding day in 1947. . Photograph by Benjamin Wheeler.

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on

Evenimentul a fost readus în discuție o dată cu nunta prințesei Beatrice, care a purtat, la rândul ei, tiara bunicii sale. Singura care a mai purtat această tiară a fost prințesa Anne, fiica reginei Elisabeta a II-a. De asemenea, Beatrice a purtat și o rochie din dresing-ul reginei, rochie pe care a purtat-o la un dineu.

Suverana Regatului Unit a fost fotografiată cu această rochie în 1962, la o întâlnire cu președintele italian de la acea vreme.

ADVERTISEMENT

 

View this post on Instagram

 

Happy 72nd Wedding Anniversary to The Queen and The Duke of Edinburgh, who were married on this day in Westminster Abbey. #HappyAnniversary . ? Press Association

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on

Istoria tiarei purtată de regine și prințese

Așadar, tiara purtată de prințesa Beatrice pe 17 iulie la nunta sa cu magdatul din domeniul imobiliarelor, unde au fost doar de 20 de invitați, are o istorie aparte. Tiara a fost purtată de către Regina Mary în 1893, la căsătoria cu regele George al V-lea al Regatului Unit, de altfel, primită de la mama sa, reginei Elisabeta a II-a a purtat tiara la nunta sa cu prințul Phillip  în 1947. Următoarea care a purtat tiara a fost prințesa Anne în 1973, la căsătoria sa cu locotenentul Mark Phillips, oficiată la Westminster Abbey.

Bijuteria a fost creată în 1919 de bijutierii britanici Garrard and Co, care au folosit colierul primit de regina Mary de la regina Victoria în ziua nunții sale.

ADVERTISEMENT