News

Incident cu Înaltpreasfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului! Ce a putut să-i facă o femeie. Video. Reacție oficială

15.05.2020 | 14:16
Incident cu Inaltpreasfintitul Teodosie arhiepiscopul Tomisului Ce a putut sai faca o femeie Video Reactie oficiala
ADVERTISEMENT

Incident șocant cu Înaltpreasfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, în prim plan! Totul s-a petrecut în prima zi în care România a intrat în stare de alertă după nu mai puțin de două luni de stare de urgență.


UPDATE / ÎPS Teodosie a avut o primă reacție în urma acestui incident. Acesta a precizat că femeia nu era conștientă de ceea ce face.

ADVERTISEMENT

”Săraca de ea, ce să simt. Femeie tulbure la minte. Nu avea ea nicio vină. Am văzut-o dinainte că se învârtește. Ea nu era conștientă ce face. Mi-a fost tare milă de ea. S-a dus în treaba ei.

Am mai avut parte de astfel de incidente, fiecare cu talentul lui. Au mai fost oameni bolnavi, care s-au manifestat. Era o femeie juristă, care umbla ca șobolanii prin biserică, vorbea singură. Era bolnavă din 1988. A venit în 2002, i-am făcut rugăciuni, s-a vindecat.

Am avut 150-200 de credincioși. Abia așteptau să vină. Au plâns, s-au emoționat, ne-am bucurat împreună”, a declarat ÎPS Teodosie, pentru stiripesurse.ro.


Incident cu Înaltpreasfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului în prim plan!

Autoritățile au decis redeschiderea bisericilor și reluarea slujbelor, însă doar în aer liber, cu credincioși și cu respectarea condițiilor de distanțare socială și prin purtarea măștilor.

Mutarea nu s-a dovedit prea fericită pentru Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, arhiepiscopul Tomisului. Acesta a oficiat slujba Sfintei Liturghii în fața Catedralei “ Sfinții Ap. Petru și Pavel”, de la ora 8:30.

ADVERTISEMENT

INCIDENT ȘOCANT la prima slujbă săvârșită în aer liber: Ce i-a făcut o femeie Înaltpreasfințitului Teodosie, arhiepiscopul TomisuluiDetalii AICI: https://www.stiripesurse.ro/incident-ips-teodosie-slujba_1465004.html

Posted by stiripesurse.ro on Friday, May 15, 2020

Ce a putut să-i facă o femeie

În timpul slujbei, o femeie a început să se învârtă, la propriu, în jurul prelatului. Rămas fără cuvinte, preotul nu a schițat niciun gest. S-a mulțumit să o urmărească atent cu privirea.

Ba chiar la momentul specific al slujbei, acesta a binecuvântat-o. Nici ceilalți preoți, diaconi sau credincioși nu au intervenit și au lăsat-o pe femeie să își termine dansul.

ADVERTISEMENT

De altfel, pentru evitarea unor astfel de incidente, la slujbele cu ierarhi este obligatorie prezenta unor forțe de ordine, poliție sau jandarmi.

Vă readucem aminte că accesul persoanelor în lăcașurile de cult este permis numai cu respectarea precauțiunilor universal valabile pentru limitarea răspândirii infecției cu virusul SARS-COV-2.

ADVERTISEMENT

Accesul persoanelor  în  lăcașul  de  cult  se  va  face  limitat,  cu  respectarea  unei suprafeţe de 8 mp per persoană. Atât personalul care deservește lăcașul de cult, cât și persoanele care intră în lăcașul de cult vor purta mască. Pentru a oferi o protecție eficace, masca trebuie să acopere gura și nasul.

Persoanele își vor dezinfecta mâinile cu dezinfectat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziție la intrarea în lăcașul de cult. La intrarea în lăcașul de cult se va efectua un triaj observațional și nu se va permite accesul  persoanelor care prezintă  simptome  de  infecție  respiratorie  (tuse,  strănut, rinoree)

 

ADVERTISEMENT