News

Incident grav în Argeș. Trei adolescenți au fost surprinși de un urs. Cum au reușit să scape de animal

Un incident grav a avut loc în județul Argeș, acolo unde trei adolescenți au fost surprinși de un urs. Cum au reușit să scape
23.05.2023 | 13:17
Incident grav in Arges Trei adolescenti au fost surprinsi de un urs Cum au reusit sa scape de animal
Incident grav în Argeș. Trei adolescenți au fost surprinși de un urs. Colaj Fanatik.ro. Sursa foto: Realitatea.net/ Jandarmeria Argeș
ADVERTISEMENT

Incident grav într-o localitate din județul Argeș, acolo unde trei adolescenți au fost surprinși de un urs, în cursul zilei de luni, 22 mai. Speriați, aceștia s-au ascuns și au sunat la 112, în speranța că salvatorii vor sosi în timp util.

Trei adolescenți au ieșit la plimbare și au fost surprinşi de un urs

Cei trei tineri, cu vârste de 17 și 18 ani, au ieșit la plimbare, ieri, într-o zonă împădurită din localitatea argeșeană Mărăcineni. La un moment dat, adolescenții au dat nas în nas cu un urs. Norocul lor a fost că în imediata apropiere se afla o casă părăsită.

ADVERTISEMENT

Argeșenii au urcat la balconul locuinței și au apelat numărul unic de urgențe 112. La fața locului au ajuns jandarmii, un echipaj SMURD, dar și autoritățile locale, care au reușit să îndepărteze ursul prin utilizarea semnalelor acustice și luminoase, așa cum informează jandarmii din Argeș.

„Cei trei adolescenți au fost coborâți în siguranță și nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, însă, după cum au mărturisit, nu vor uita ușor experiența trăită.
Doar de la începutul sezonului cald și până în prezent, jandarmii argeșeni au intervenit la peste 50 de apeluri 112 care semnalau prezența urșilor în zonele populate.
Reamintim cetățenilor să evite, pe cât posibil, apropierea de animalele sălbatice, iar în caz de pericol să apeleze imediat numărul unic de urgență 112”, transmite Inspectoratul de Jandarmi Județean Argeș.

ADVERTISEMENT

Două mesaje RO-Alert, în 24 de ore, privind prezența urșilor

Prezența ursului care a băgat în sperieți cei trei adolescenți a fost anunțată prin intermediul unui mesaj RO-Alert, transmis de ISU Argeș. De asemenea, primarul localității Mărăcineni, Nicu Dascălu, a atras și el atenția cu privire la pericol.

Două astfel de alerte au fost transmise, numai luni, iar în weekend animalele au atacat câteva gospodării dintr-o altă localitate din Argeș, în Băbana. Jandarmii, poliția și paznicul de vânătoare au intervenit pentru alungarea ursului, potrivit Anchetaonline.ro.

ADVERTISEMENT

Autoritățile locale anunță că au înaintat o solicitare către Prefectura Argeș cu scopul de a fi implementate măsuri urgente care să ajute la soluționarea acestor probleme cu care oamenii se confruntă din cauza urșilor.

„Nu vă mai aventurați prin păduri după crengi uscate, ciuperci și mânătărci sau ” plimbări recreative. Am trăit să vad un animal căruia nu-i mai este frică de oameni, de mijloacele pirotehnice, la noi sunt deja 3 exemplare!”, a transmis primarul comunei Băbana, Bebe Ivan.

ADVERTISEMENT

Tot în weekend, în noaptea de sâmbătă spre duminică, un urs a pus pe fugă invitații de la o nuntă din Argeș. Animalul a ajuns pe malul unui râu, în apropierea căruia se afla un local. Conform Digi 24, un bărbat ar fi vrut să îl alunge, fiind pe punctul de a fi atacat. Din fericire, nu au existat victime.

ADVERTISEMENT