ADVERTISEMENT
News

Incident grav în Bihor. Polițist târât și abandonat pe carosabil de un șofer beat și fără permis

Autor: Adrian Baciu | 06.09.2020 | 16:28
Incident grav în Bihor. Polițist târât și abandonat pe carosabil de un șofer beat și fără permis
Incident grav în Bihor. Polițist târât și abandonat pe carosabil de un bărbat beat și fără permis. Sursa foto: hepta.ro

Un incident extrem de grav a fost raportat în județul Bihor. Un polițist de la rutieră a fost târât cu mașina pe carosabil de un șofer băut şi fără permis.

ADVERTISEMENT

Scenele desprinse parcă dintr-un film de acțiune american s-au petrecut pe raza localității bihorene Biharia.

Șoferul vinovat, un cetăţean maghiar, de 36 ani, cu reședința în Oradea, a fost reținut în cele din urmă. Polițistul a fost dus la spital și din fericire a scăpat cu leziuni ușoare, fiind externat la scurt timp.

Un polițist din Bihor a fost târât și abandonat pe carosabil de un șofer beat și fără permis

Zi dificilă la serviciu pentru un polițist bihorean de 51 de ani din cadrul Serviciului Rutier Bihor. Acesta a fost târât și abandonat pe carosabil de un șofer care conducea băut și fără permis.

ADVERTISEMENT

Șoferul băut care conducea autoturismul respectiv a oprit în afara părții carosabile, însă, ulterior, s-a pus în mișcare cu viteză redusă, moment în care polițistul, pentru a-l determina să oprească, a pus mâna pe brațul stâng al șoferului, prin geamul de la portiera stânga față, care era coborât.

Deși polițistul avea mână introdusă în autoturismul său, conducătorul auto și-a continuat deplasarea, mărind viteza, fapt ce a determinat dezechilibrarea polițistului, care în cădere s-a prins cu mâna de volanul autoturismului.

”Conducătorul auto nu a oprit autoturismul, deși polițistul i-a strigat de mai multe ori să oprească. Acesta a fost târât astfel pe o distanță de aproximativ 2-3 metri, pe partea carosabilă, iar apoi s-a rostogolit pe carosabil”, precizează Poliția Română într-un comunicat.

ADVERTISEMENT

Șoferul vinovat, reținut pentru 24 de ore

La doar 7 km de la locul producerii evenimentului, bărbatul a fost identificat de polițiști, cei care l-au oprit în trafic. Din primele informații, ar fi vorba de un cetățean de 36 de ani, din Ungaria, cu reședință în municipiul Oradea, județul Bihor.

Probleme sale nu s-au rezumat la incidentul grav cu polițistul din Biharia. În urma verificărilor efectuate de polițiștii rutieri bihoreni, s-a constatat că bărbatul respectiv nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

ADVERTISEMENT

Mai mult, în urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma administrării probatoriului în cauză, polițiștii Serviciului Rutier l-au reținut pe bărbatul de 36 de ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor. Ulterior, acesta a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea pentru a se dispune măsuri legale față de acesta.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!