News

Incident grav în Bistriţa-Năsăud. O fetiță de 10 ani a fost mușcată de un șarpe

Incident grav în Bistriţa-Năsăud. O copilă a fost mușcată de un șarpe, în localitatea Rebra. Fetița a fost transportată la spital.
01.06.2023 | 23:32
Incident grav in BistritaNasaud O fetita de 10 ani a fost muscata de un sarpe
Incident grav în Bistriţa-Năsăud. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Incident grav în județul Bistriţa-Năsăud, acolo unde o fetiță de 10 ani a fost mușcată de un șarpe. Evenimentul a avut loc în cursul zilei de joi, 1 iunie, în localitatea Rebra, potrivit presei locale.

Incident grav în Bistriţa-Năsăud. Fetiță transportată la spital, după ce a fost mușcată de un șarpe

La locul incidentului au ajuns reprezentanții Serviciului de Ambulanță Județean, care au acordat primul ajutor micuței. Aceasta a fost preluată de medici și transportată în localitatea Dumitra.

ADVERTISEMENT

De acolo, fetița a fost luată de un echipaj de terapie intensivă mobilă SMURD, care ulterior a transportat-o la Spitalul Județean de Urgență Bistrița. Deocamdată, nu se cunosc împrejurările în care s-a produs evenimentul.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistriţa-Năsăud a transmis că minora se afla în stare de conștiență și era cooperantă. „Fetița este conștientă, cooperantă și va fi transportată la UPU SMURD Bistrița pentru îngrijiri medicale de specialitate”.

ADVERTISEMENT

Un bucureștean a găsit un șarpe pe parbrizul mașinii

Un bărbat din București a trecut printr-o pățanie pe care care nu o va uita prea ușor. În luna aprilie, bucureșteanul a găsit un șarpe pe parbrizul mașinii sale. Șoferul nu a stat pe gânduri și a pus mâna pe el, iar apoi l-a aruncat în iarbă.

Însă, specialiștii nu recomandă oamenilor să ia exemplul șoferului din București, deoarece acest gest este extrem de riscant. Unii șerpi pot fi veninoși, iar o astfel de reacție poate avea urmări tragice.

ADVERTISEMENT

Un caz asemănător a avut loc în Anglia, acolo unde o femeie a găsit la marginea unui drum un șarpe pus într-un sac. Văzând ceva ce mișcă din interior, aceasta a crezut că ar putea fi un pui de pisică sau de câine.

Astfel, a încercat să dezlege sacul pentru a vedea ce este în el. Din fericire, femeia și-a dat seama la timp că este un șarpe. ”Mi-am dat seama că erau fețe de pernă legate cu cabluri și cred că atunci instinctul meu a știut că înăuntru se afla ceva viu. Primul meu gând a fost că sacii ar putea conține căței sau pisicuțe, dar am simțit ceva încolăcit și imediat mi-am dat seama că este vorba de un șarpe”, a transmis aceasta, potrivit Daily Star.

ADVERTISEMENT

În zona cu pricina au ajuns polițiștii, care au constatat că în interiorul sacului se aflau doi pitoni regali adulți. Femeia spune că este posibil ca șerpii să fi fost aruncați de o persoană care nu mai dorea să îi întrețină.

ADVERTISEMENT