News

Incident grav în Brașov. Copil de 2 ani, în stare de inconștiență după ce o poartă a căzut peste el

Un copil de 2 ani a ajuns în stare de inconștiență la spitalul din Brașov, după ce o poartă a căzut peste el. Incidentul grav a avut loc în comuna Apața.
16.05.2023 | 16:21
Incident grav in Brasov Copil de 2 ani in stare de inconstienta dupa ce o poarta a cazut peste el
Copil de 2 ani, în stare de inconștiență după ce o poartă a căzut peste el, în Brașov Sursa foto: Captură brasov.net
ADVERTISEMENT

Incident grav în județul Brașov, acolo unde un copil în vârstă de 2 ani și jumătate a ajuns în stare de inconștiență la spital, după ce o poartă a căzut peste el. Băiețelul se află în stare critică în urma evenimentului nefericit.

Copilul a fost preluat, în stare de inconștiență, de un elicopter SMURD

Totul s-a petrecut marți, în comuna Apața din județul Brașov, în jurul orei 12:00. Potrivit primelor informații, se pare că poarta s-a prăbușit peste micuț în momentul în care ar fi fost lăsat nesupravegheat, preț de câteva minute, de mama lui.

ADVERTISEMENT

„La data de 16.05.2023, în jurul orei 12.30, în localitatea Apața, din județul Brașov, s-a produs un incident, în care un copil în vârstă de 2 și jumătate a avut nevoie de sprijin medical.

Copilul, care se afla inițial cu mama sa, a rămas pentru câteva momente nesupravegheat, context în care, în împrejurări ce urmează a fi cercetate de către polițiști, s-ar fi accidentat la o poartă din lemn”, au transmis polițiștii brașoveni.

ADVERTISEMENT

Deocamdată, nu se cunosc mai multe detalii cu privire la circumstanțele în care a avut loc incidentul, însă vor fi efectuate cercetări pentru a se stabili cum s-a putut produce o asemenea tragedie.

La fața locului au ajuns un echipaj SMURD și un elicopter. Băiețelul a fost găsit inconștient de medici, fiind preluat, de urgență, de elicopterul SMURD ajuns în zona solicitării și transportat la Spitalul de Copii din Brașov.

ADVERTISEMENT

Conform polițiștilor, a fost deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. „Polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, activități aflate sub coordonarea procurorului de caz, care va dispune soluție legală la finalizarea acestora.”, adaugă IPJ Brașov, într-un comunicat de presă, conform Brasov.net.

Un copil de 2 ani a murit, după ce a căzut de la etajul 4

Un incident similar, cu un final dramatic, a avut loc în luna aprilie. Un copil de 2 a murit la Ploiești, după ce a căzut de la etajul 4 al unui imobil aflat pe strada Constantin Brezeanu. Și în acest caz, băiețelul fusese lăsat nesupravegheat.

ADVERTISEMENT

În zona cu pricina au ajuns atât polițiștii, cât și un echipaj medical. Ulterior, micuțul a fost transportat la spital, acolo unde a murit. Medicii au încercat să îl resusciteze minute în șir, însă eforturile acestora au fost în zadar, fiind nevoiți să declare decesul.

Acum, oamenii legii anchetează acest caz, pentru a afla în ce împrejurări s-a produs tragedia. Polițiștii Secției 2 de Poliție din Ploiești au fost sesizați joi după-amiază, prin apel la 112, despre faptul că un copil de 2 ani ar fi căzut de la etajul 4 al unui imobil situat pe strada Constantin Brezeanu din municipiul Ploiești. Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă”, au transmis reprezentanții IPJ Prahova, la momentul respectiv.

 

ADVERTISEMENT