News

Incident grav în Hunedoara, șoferul unei ambulanțe cu pacienți pentru dializă a adormit la volan. Mașina s-a răsturnat, patru persoane au fost rănite

Un accident grav a avut loc în Hunedoara, aici unde șoferul unei ambulanțe cu pacienți pentru dializă a adormit la volan.
24.05.2024 | 17:15
Incident grav in Hunedoara soferul unei ambulante cu pacienti pentru dializa a adormit la volan Masina sa rasturnat patru persoane au fost ranite
Șoferul unei ambulanțe cu pacienți pentru dializă a adormit la volan/ Foto ISU Hunedoara
ADVERTISEMENT

Accident rutier grav în Hunedoara, aici unde șoferul unei ambulanțe private a adormit la volan și s-a răsturnat cu mașina. Incidentul s-a produs, vineri, 24 mai, în zona localității Călan, iar mașina transporta trei pacienți la dializă.

Șoferul unei ambulanțe a adormit la volan și s-a răsturnat cu mașina într-un șanț

Din primele cercetări reiese că șoferul ambulanței, un bărbat de 59 de ani, ar fi adormit la volan. Autoturismul a ieșit de pe carosabil și înainte ca bărbatul să reacționeze și să facă o manevră salvatoare, s-a răsturnat într-un șanț.

ADVERTISEMENT

În urma accidentului, toate persoanele care se aflau în ambulanța privată, atât cei trei pacienți, cât și conducătorul auto, au fost răniți. Victimele sunt o femeie de 72 de ani și doi bărbați de 54, respectiv 64 de ani, din orașul Hațeg.

La fața locului au fost solicitate mai multe echipaje de intervenție. Doi dintre răniți au fost preluați și transportați la spitalele din Hunedoara, iar ceilalți au ajuns în unități medicale din Deva.

ADVERTISEMENT

În zona menționată au sosit și polițiștii rutieri pentru desfășurarea cercetărilor. În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, urmând să se stabilească, în mod exact, cum a avut loc evenimentul rutier.

„La data de 24 mai 2024, în jurul orei 11:20, un bărbat de 59 de ani, din comuna Ghelari, în timp ce transporta pe DN66, pe raza orașului Călan, cu o ambulanță privată 3 persoane, respectiv o femeie de 72 de ani și doi bărbați, în vârstă de 54 și de 64 de ani, toți din Hațeg, a părăsit partea carosabilă, răsturnându-se.

ADVERTISEMENT

La fața locului s-a deplasat echipa operativă și două echipaje medicale, cele 4 persoane implicate în evenimentul rutier (conducătorul auto și cei trei pasageri) fiind transportate la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate”, a informat IPJ Hunedoara.

Un ambulanțier a suferit un AVC, în timp ce mergea la o intervenție de salvare

O altă tragedie putea să aibă loc, în luna aprilie, în județul Suceava, după ce șoferul unei ambulanțe a suferic un AVC, chiar în momentul în care era la volan, în drum spre o misiune de salvare. Din fericire, asistentul medical care se afla lângă ambulanțier și-a dat seama că omul se simte rău.

ADVERTISEMENT

A observat că nu schimba viteza, deși motorul era turat, apoi l-a întrebat ce se întâmplă. A constatat că șoferul nu poate articula corect cuvintele și i-a cerut să tragă pe dreapta. Asistentul i-a acordat primul ajutor, ulterior fiind solicitat un alt echipaj în sprijin. Ambulanțierul a fost internat la spital, iar starea lui este stabilă acum.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: