News

Incident grav în Noua Zeelandă. Patru persoane au fost înjunghiate într-un magazin

10.05.2021 | 12:50
Incident grav in Noua Zeelanda Patru persoane au fost injunghiate intrun magazin
ADVERTISEMENT

Incident grav în Noua Zeelandă, unde un bărbat a înjunghiat mai multe persoane într-un magazin. Potrivit presei locale cel puțin patru persoane au fost rănite și transportate la spital.

Luni dimineață un bărbat care avea asupra sa un cuțit a intrat într-un supermarket din Noua Zeelandă și a atacat mai multe persoane. Se pare că printre răniți se află și angajați ai magazinului, dar deocamdată nu există date concrete. Patru persoane au ajuns la spital cu răni grave. Trei dintre acestea sunt în stare critică.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții magazinului Countdown sunt în stare de șoc și au spus că niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva. “Suntem devastați și șocați de evenimentele petrecute în magazinul nostru”, au spus aceștia. Șocul este cu atât mai mare cu cât în Noua Zeelandă asemenea evenimente tragice sunt extrem de rare.

Anchetatorii au ajuns imediat la fața locului și după primele cercetări au declarat că gestul extrem al bărbatului nu poate fi explicat. Au exclus un atac terorist așa cum se întâmpla în urmă cu trei ani, când mail muți atacatori au ucis 50 de persoane.

ADVERTISEMENT

Atac grav în Noua Zeelandă

Reprezentanții poliției au ajuns imediat la fața locului și l-au arestat pe agresor. Din primele declarații aceștia exclud un atac terorist, dar spun că deocamdată nu au nicio explicație pentru fapta bărbatului.

Aceeași declarație despre incidentul sângeros a fost făcută în această dimineață și de Prim- ministrul Jacinda Ardern.

ADVERTISEMENT

“Din primele cercetări nu poate fi vorba despre un atac terorist. Nu știm exact care a fost motivul atacatorului”, a spus Jacinda Ardern.

Atacul sângeros a avut loc luni dimineața în jurul orei 2.30. “Am auzit un strigăt, apoi o căzătură, apoi din nou cineva a strigat. Apoi țipetele au fost din ce în ce mai puternice. Am văzut o mână cu sânge pe ea ridicată, apoi toată lumea a început să strige și să alerge”, a declarat un martor prezent la fața locului, potrivit presei locale.

ADVERTISEMENT

Mai multe persoane care se aflat în supermarket au încercat să-l imobilizeze pe atacator până la sosirea forțelor de ordine, dar fără succes. Luni și marți magazinul va fi închis.

Noua Zeelandă în stare de șoc, după atacul sângeros

Asemenea incidente violete în Noua Zeelandă sunt extrem de rare. În anul 2019 a avut loc un atac armat la Christchurch care a șocat toată comunitatea. Atunci un bărbat a omorât peste 50 de persoane și a rănit alte zeci, mulți fiind copii. Incidentul a fost cu atât mai șocant cu cât atacatorii au transmis și live tot ce s-a întâmplat. Principalul vinovat în cazul Christchurch a fost un cetățean australian.

Duminică a avut loc un alt atac sângeros, dar în Statele Unite. Un bărbat a împușcat șapte persoane, iar apoi și-a luat viața. Una dintre persoanele decedate a fost chiar iubita atacatorului.  Un alt incident șocant a avut loc tot în SUA, în urmă cu 3 zile. O elevă a împușcat doi copii și un adult.

ADVERTISEMENT