News

Incident în stația Lujerului. O tânără ar fi încercat să se sinucidă și a sărit în fața metroului. Fata a ajuns la spital. Update

Incident grav consemnat la metrou, acolo unde o tânără ar fi încercat să se sinucidă și a sărit în fața vagoanelor.
09.06.2021 | 10:50
Incident in statia Lujerului O tanara ar fi incercat sa se sinucida si a sarit in fata metroului Fata a ajuns la spital Update
ADVERTISEMENT
09-06-2021
07:54

Tânăra căzută pe șine la stația de metrou Lujerului, scoasă de sub tren și transportată la spital

Tânără prinsă, miercuri, sub tren, la staţia de metrou Lujerului, a fost scoasă în stare de inconştienţă şi transportată la Spitalul Universitar.

”În data de 09.06.2021, ora 08.40 pompierii ISU BIF au fost solicitați să intervină la Stația de Metrou Lujerului pentru o persoana de sex feminin prinsă sub o garnitură tren, între vagoanele 4 și 5. La ora 09.07 minute femeia a fost extrasă de sub tren, preluată de un echipaj al SABIF și transportată la Spitalul Universitar.

La momentul extragerii, această era inconștientă, însă respira. Pentru gestionarea situației de urgență s-a acționat cu un echipaj al Grupului Special de Salvatori, un echipaj de prim ajutor SMURD, o autospecială de descarcerare si cu o autospecială cu apă și spumă”, anunță ISU București-Ilfov.

Incident grav la metroul din Capitală, petrecut miercuri dimineață. O tânără de 20 de ani s-ar fi aruncat în fata vagoanelor la stația Lujerului.

Imediat, la fața locului au ajuns echipajele de la ambulanță pentru a încerca să îi acorde primul ajutor.

ADVERTISEMENT

Incident grav în stația de metrou Lujerului. O tânără ar fi încercat să se sinucidă

Conform Digi24, fata este în viață, iar echipele de salvare fac eforturi pentru a o scoate de sub metrou.

Intervenția salvatorilor este una extrem de dificilă, tânăra aflându-se între vagoanele 3 și 4. Partea pozitivă este că fata este conștientă și comunică cu salvatorii, mai anunță sursa citată.

ADVERTISEMENT

Din cauza acestui incident șocant, circulaţia metrourilor a fost perturbată, iar traficul pe direcția Anghel Saligny – Preciziei se desfășoară cu mare dificultate.

Anunțul Metrorex după acest incident

Compania Metrorex precizează, într-un comunicat, că începând cu 08:38, circulația trenurilor se desfășoară cu dificultate pe Magistrala 3 din cauza unei posibile tentative de suicid la stația de metrou Lujerului, linia 1.

ADVERTISEMENT

Pentru evitarea aglomerației la nivel peron, accesul călătorilor în stație a fost restricționat până la remedierea situației.

De asemenea, pentru continuarea călătoriei celor deja aflați în stație, circulația a fost reorganizată în sistem pendulă între stațiile: Preciziei – Lujerului, linia 2 și Eroilor 1 – Preciziei, linia 2.

ADVERTISEMENT

”Conform procedurilor aplicabile în astfel de cazuri a fost solicitată intervenția echipajelor SMURD, iar instituțiile abilitate vor cerceta condițiile în care s-a produs evenimentul.

Viața are prioritate și pe această cale vă reamintim că pe parcursul călătoriei este foarte important ca toate regulile de călătorie să fie respectate de către utilizatorii serviciului de transport public subteran, în special regula care specifică: În așteptarea trenului nu staționați dincolo de banda de siguranță marcată la marginea peronului”, informează Metrorex.

La finalul anului trecut, o altă persoană a încercat să se sinucidă la metrou, de această dată în stația Păcii. Atunci, în urma tentativei de suicid, circulația între stațiile Politehnica și Preciziei s-a desfășurat în sistem pendulă.

Anterior, în luna aprilie, un bărbat de 40 de ani s-a aruncat în fața metroului în stația Politehnica. După ce a fost prins sub roțile garniturii de tren, cei de la ambulanță nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

ADVERTISEMENT