News

Incident grav în Suceava. Un copil de 13 ani s-a împușcat cu o armă de tir găsită în pădure

Un incident grav a avut loc în județul Suceava. Un copil de 13 s-a rănit cu o armă de tir găsită în pădure.
25.05.2021 | 16:49
Incident grav in Suceava Un copil de 13 ani sa impuscat cu o arma de tir gasita in padure
ADVERTISEMENT

Arma cu aer comprimat a fost găsită de fratele minorului, într-o pădure, la aproximativ doi kilometri de casă. Acesta prezenta urme de degradare.

Tânărul de 17 ani a luat-o acasă și a depozitat-o în curte. A fost găsită de copilul de 13 ani.

ADVERTISEMENT

Incident grav în Suceava. Un copil de 13 ani s-a împușcat cu o armă de tir găsită în pădure

„La 24.05.2021, în jurul orei 17.30, Ghinghiloschi Corneliu, în vârstă de 17 ani, domiciliat în orașul Solca, a identificat în pădurea de pe raza localității Solca, la o distanță de aproximativ 2 kilometri de domiciliu, o armă, cu aer comprimat, prezentând urme de degradare, pe care a transportat-o la locuința familiei sale și a depozitat-o în curte, lângă un utilaj agricol,” au transmis polițiștii suceveni, potrivit Gândul.

„În jurul orei 20.00, în timp ce așeza ramele în stupii aflați în afara gospodăriei, la distanță de cca. 10 metri, a auzit țipetele fratelui său, Ghinghiloschi Florin, în vârstă de 13 ani, iar când a ajuns în curte, la o distanță de aproximativ 20 de metri de poarta de acces, lângă o trambulină, l-a observat pe acesta, care acuza dureri la nivelul feței, iar arma găsită de el cu câteva ore înainte, era la picioarele copilului”, au adăugat.

ADVERTISEMENT

Copilul prezenta o rană la nivelul nasului. El a fost transportat de tatăl său la Spitalul Județean Suceava.

După control, medicii au decis că nu are nevoie de internare, rănile fiind unele minore. Totuși, el nu a fost audiat în acel moment, întrucât incidentul i-a provocat o stare de panică.

ADVERTISEMENT

„Arma a fost ridicată în vederea supunerii unei constatări criminalistice balistice,” au mai transmis oamenii legii. De asemnea, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „nerespectarea regimului armelor și al munițiilor” și „uz de armă fără drept.”

Un copil de 5 ani a fost împușcat mortal de fratele său

Incidentul amintește de tragedia petrecută în Mureș. O armă de tir a fost lăsată nesupravecheată, iar un copil de opt ani a început să se joace cu ea.

ADVERTISEMENT

Micuții se aflau la un picnic, alături de părinți și mai mulți adulți adulți. Un pădurar ar fi fost cel care a lăsat arma la îndemână.

Copilul de opt ani și-a țintit fratele de doar cinci ani și a apăsat pe trăgaci. Micuțul a căzut ca secerat.

Martorii au sunat la 112, iar echipele de salvare s-au deplasat cu repeziciune la fața locului. Din păcate, copilul nu a mai putut fi salvat.

ADVERTISEMENT