News

Incident violent în Vrancea: pădurar de 63 de ani, transportat în stare gravă la spital după ce a fost bătut de niște ciobani

Un pădurar de 63 de ani din Vrancea a fost transportat în stare gravă la spital. Bărbatul a fost bătut crunt de niște ciobani.
31.05.2023 | 08:37
Incident violent in Vrancea padurar de 63 de ani transportat in stare grava la spital dupa ce a fost batut de niste ciobani
Pădurar din Vrancea, în stare gravă după ce a fost bătut de niște ciobani. Motivul scandalului. Sursa foto: ziaruldebacau.ro
ADVERTISEMENT

Un pădurar de 63 de ani din Vrancea este internat în stare gravă la un spital din Bacău. Vârstnicul a fost bătut cu cruzime de ciobanii de la o stână aflată pe raza județului în care acesta își îndeplinea sarcinile de serviciu.

Pădurar din Vrancea, în stare gravă după ce a fost bătut de niște ciobani. Motivul scandalului

Acest grav incident a fost consemnat în comuna Păunești. Aici, pădurarul de 63 de ani a fost bătut de ciobanii care pasc oile în zona limitrofă pădurii din localitate. Totul s-a petrecut marți, 30 mai.

ADVERTISEMENT

În urma agresiunilor, victima a fost transportată în stare foarte gravă la Spitalul Municipal Adjud, cu traumatism cranian, în stare de inconștiență. Ulterior, din cauza complicațiilor, s-a decis ca pacientul să fie transportat la Secția Neurochirurgie a Spitalului Județean din Bacău.

”Astăzi (nr. marți), 30.05.2023, ora 16:42, politiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea au fost sesizați prin SNUAU 112 de către un bărbat despre faptul că în extravilanul comunei Păunești a găsit un bărbat, din aceeași localitate, în vârstă de 63 de ani, care prezenta urme de violență la nivelul capului.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a fost preluat de ambulanță în stare de inconștiență și transportat la spital, în vederea primirii îngrijirilor medicale necesare. În urma activităților complexe desfășurate, polițiștii vrânceni au depistat principalii bănuiți în cauză”, anunță IPJ Vrancea, citat de Agerpres.

Conflictul dintre pădurar şi ciobani ar fi plecat de la faptul că primul le-ar fi solicitat acestora să îşi lege câinii pe care aceștia îi aveau la stână. În ultima perioadă, și sătenii ar fi reclamat în mai multe rânduri către autorităţi faptul că ciobanii îşi ţin câinii liberi. Siguranța oamenilor era pusă astfel în pericol.

ADVERTISEMENT

Reacția primarului din localitate după acest grav incident

Primarul din Păunești vorbește despre acest grav incident. Georghe Popa spune că și autoritățile au transmis către ciobanii de la stâna în cauză să își lege câinii. Ei au fost chiar amendați de Poliția Animalelor.

”Stâna se află la circa şase kilometri de sat. Cei doi ciobani au un număr mare de oi pe care le pasc pe terenul oamenilor din sat. Populaţia e îmbătrânită şi nu mai coseşte nimeni, iar ei profită de această situaţie şi pasc oile pe terenurile oamenilor aflate în apropierea izlazului pe care l-au închiriat. Ei sunt iubitori de câini, au mai mulţi câini de rasă.

ADVERTISEMENT

Le-am mai transmis şi noi în mai multe rânduri să îşi lege câinii, a venit şi Poliţia Animalelor şi i-a amendat. Nu ştiu de la ce s-au luat, ce au avut cu pădurarul. Era un băiat foarte bun. Am auzit că pădurarul e în stare destul de gravă, înţeleg că ar fi fost transferat la un spital de neurochirurgie din alt judeţ”, a declarat Popa, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT