News

Incident grav la Huși. Fiul primarului, acuzat de vot multiplu în favoarea tatălui său

27.09.2020 | 13:33
Incident grav la Husi Fiul primarului acuzat de vot multiplu in favoarea tatalui sau
ADVERTISEMENT

Incident grav raportat în timpul votului de la Huși. Fiul primarului din localitate este acuzat de vot multiplu în favoarea tatălui său.

Presa locală scrie că Ștefan, fiul lui Ioan Ciupilan, primarul PSD care se află în cursă pentru un nou mandat, ar fi fost surprins de reprezentanții comisiei electorale în momentul în care încerca să introducă în urnă două buletine.

ADVERTISEMENT

Băiatul edilului se scuză și afirmă că la baza evenimentului stă o neînțelegere, mai precis o greșeală a comisiei electorale din zonă, care i-ar fi oferit două buletine identice.

Incident la Huși. Fiul primarului în funcție, acuzat de vot multiplu

Conform publicației Vremea Nouă, un incident electoral grav a fost sesizat la o secție de votare din orașul Huși. Ziarul vasluian informează că la secția de votare de la Școala nr. 2 din oraș, fiul lui Ioan Ciupilan, primarul PSD care e candidat la un nou mandat, ar fi fost surprins momentul în care încerca să introducă în urnă două buletine.

ADVERTISEMENT

Acesta a fost oprit de persoana care stă la urnă și supraveghează introducerea buletinelor. Sursa citată notează că cea care i-a dat buletinul de vot în plus este chiar reprezentanta PSD în secție.

“Am fost sesizați de reprezentantul nostru din secția de votare de la Școala nr.2 că fiul primarului Ioan Ciupilan a fost surprins încercând să bage în urna de vot două buletine ștampilate, pentru alegerea primarului. Cele două buletine le-a procurat chiar de la reprezentantul lor în secția de votare.

ADVERTISEMENT

Noi vom sesiză Poliția de această tentativă de vot multiplu, fiindcă acest caz se pare că nu a fost singular. Tot la această secție a votat și sora primarului, Lucia Rotaru, și sper să nu fi folosit aceeași tehnică. O doctoriță de la spital a primit si ea două buletine de vot, dar pe unul l-a returnat.

Reprezentantul nostru în secție a fost atent la ceea ce face această persoană de la PSD și a dibuit-o în cazul fiului primarului”, a spus Alexandru Nechifor, contracandidatul actualului primar.

ADVERTISEMENT

Cum răspunde fiul primarului acestor acuzații

După ce inițial a refuzat să comenteze acuzațiile grave care i se aduc, Ștefan Ciupilan a revenit ulterior și a declarat, pentru presa din zonă, că a fost eroare care s-a rezolvat.

”Mi s-au înmânat, din greșeală, două buletine de vot pentru alegerea primarului și după ce pe primul l-am ștampilat, la ieșirea din cabina de vot, am returnat celălalt buletin. Așa că, nu văd unde am greșit”, a spus fiul primarului din Huși, pentru sursa citată.

Rivalul lui Ioan Ciupilan, la primăria din Huși, Alexandru Nechifor a mai acuzat că: ”E cam cusută cu ață albă această poveste, dar, după ce Poliția va vizualiza înregistrările vom vedea cine are dreptate. Poate se va vedea pe acele înregistrări și cum a votat sora primarului. Noi sperăm ca acest incident să nu fie mușamalizat”.

ADVERTISEMENT