News

Incident grav pe aeroportul Charles de Gaulle. Bărbat înarmat cu un cuțit, împușcat mortal de polițiștii francezi

Un incident grav a fost semnalat, miercuri dimineață, pe aeroportul Charles de Gaulle. Un bărbat care avea asupra sa un cuțit a fost împușcat mortal de polițiștii francezi.
10.08.2022 | 12:55
Incident grav pe aeroportul Charles de Gaulle Barbat inarmat cu un cutit impuscat mortal de politistii francezi
Bărbat înarmat cu un cuțit, împușcat mortal de polițiști pe aeroportul Charles de Gaulle. Sursa foto: Twitter.com
ADVERTISEMENT

A fost alertă, miercuri, la primele ore ale zilei pe aeroportul internațional Charles de Gaulle din Paris.

Bărbat înarmat cu un cuțit, împușcat mortal pe aeroportul Charles de Gaulle. Autoritățile exclud ipoteza unui atentat

Un bărbat care deținea asupra sa un cuțit a început să amenințe forțele de securitate în zona unui terminal extrem de aglomerat.

ADVERTISEMENT

Incidentul a fost semnalat în jurul orei 8.00. Din primele informații, bărbatul ”acționa agresiv” în fața ofițerilor.

El a fost considerat o amenințare în interiorul terminalului 2F. Poliția a deschis focul, iar bărbatul a murit din cauza rănilor grave”, spune o sursă, conform Rtl.fr.

ADVERTISEMENT

”Ofițerii de Poliție i-au cerut bărbatului să lase cuțitul jos, dar acesta a refuzat continuu, apoi s-a îndreptat spre polițiști. Acesta este momentul în care s-a tras asupra sa. Niciun ofițer nu a fost rănit”, mai scrie publicația franceză.

Identitatea bărbatului împușcat nu a fost dezvăluită. Se cunoaște doar informația că acesta este un individ fără adăpost, prezent adeseori în zona aeroportului parizian. Victima ar avea undeva la 40 de ani.

ADVERTISEMENT

Un fotograf AFP a asistat la scenă

Un fotograf AFP care a asistat la întreaga scenă a explicat că ”un bărbat înalt de culoare a amenințat Poliția cu un obiect care semăna cu un cuțit. I s-a dat un avertisment, dar el nu a ascultat și s-a apropiat. Apoi, un polițist a tras. S-a tras doar o singură lovitură”, a spus martorul. .

Ulterior, victima a fost pusă pe targă și evacuată într-o zonă inaccesibilă pasagerilor, a spus fotograful.

ADVERTISEMENT

Din cele mai recente informații oferite de autoritățile franceze, acest caz nu este tratat ca un posibil atentat terorist.

Cel mai grav atac terorist din Franța a avut loc în noiembrie 2015. Atunci, 130 de oameni nevinovați au fost uciși în Capitala Paris.

Atentatorii sinucigași care aparțineau de organizația ISIS au vizat atunci Stade de France, cafenelele, restaurantele și sala de muzică Bataclan, unde au murit 90 de persoane.

ADVERTISEMENT
Tags: