News

Incident halucinant la Spitalul de Urgență din Slobozia. Un pacient cu piciorul rupt a așteptat 10 zile să fie operat

Un bărbat a așteptat 10 zile cu piciorul rupt la Spitalul de Urgență din Slobozia să fie operat. Intervenția a fost amânată din cauză că în spital este doar un singur anestezist.
17.05.2024 | 17:36
Incident halucinant la Spitalul de Urgenta din Slobozia Un pacient cu piciorul rupt a asteptat 10 zile sa fie operat
Incident halucinant la Spitalul de Urgență din Slobozia Sursa foto: Facebook-Spitalul Județean de Urgență Slobozia
ADVERTISEMENT

Bărbatul de 32 de ani s-a prezentat în prima zi de Paște la Unitatea de Primiri Urgențe cu un picior fracturat, iar medicul de gardă a decis că acesta trebuie să fie operat imediat.

10 zile bărbatul a fost ”tratat” cu calmante

Numai că operația de urgență a tot fost amânată pe motiv că în unitatea medicală există cinci medici chirurgi și doar un singur  anestezist.

ADVERTISEMENT

Timp de 10 zile, pacientului cu piciorul rupt i-au fost administrate mai multe calmante, însă starea sa de sănătate se degrada considerabil.

În cele din urmă, după 10 zile de așteptare, bărbatul a fost operat la picior și a decis să dezvăluie calvarul prin care a trecut.

ADVERTISEMENT

Atunci când conducerea spitalului a fost informată despre acest caz halucinant, în unitatea medicală a fost deschisă o anchetă internă.

Reprezentanții Spitalului de Urgență din Slobozia spun că întreaga responsabilitate aparține medicului în evidențele căruia s-a aflat pacientul.

ADVERTISEMENT

Acum, acesta este cercetat că nu l-a transferat pe bărbatul cu piciorul rupt la un alt spital, punându-i astfel viața în pericol.

Surse din anchetă spun că, de fapt, operația bărbatului a fost amânată pe motiv că medicul în evidența căriua se afla pacientul și anestezistul sunt certați.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, managerul spitalului spune că problema reală care se află în spatele acestui incident este numărul redus de angajați din unitatea medicală, potrivit Antena3CNN.

“Conflcitele pot apărea, dar întotdeauna conflictele apar din cauza lipsei resurselor şi atunci este clar că problema medicului curant ortoped a fost că, pe de-o parte, a avut o carenţă de comunicare cu colegii din ATI.

A doua problemă majoră a fost că el nu a comunicat pacientului şi nu i-a oferit o alternativă care putea să fie transferul, dacă ştia că nu poate intra să intre în operaţie cu el. Era obligat deontologic, profesional şi procedural să-i caute o soluţie pacientului, să-i ofere transferul într-o altă unitate medicală în care era disponibilă această resursă”, a declarat Liviu Patrichi, managerul Spitalului de Urgență Județean Slobozia.

ADVERTISEMENT