News

Incident la metrou. Tentativă de sinucidere. Tragedia, evitată de mecanicul de tren

Compania Metrorex anunță că joi, la primele ore ale dimineții, la stația de metrou Izvor a avut loc o tentativă de sinucidere. Aceasta a fost evitată de mecanicul de tren.
06.01.2022 | 10:57
Incident la metrou Tentativa de sinucidere Tragedia evitata de mecanicul de tren
Tentativă de sinucidere, evitată în ultimul moment de mecanicul de tren la stația Izvor. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Incident grav produs joi dimineața la metroul din Capitală. Un bărbat a încercat să se sinucidă la staţia de metrou Izvor, aruncându-se pe şine.

Din fericire, persoana a fost văzută la timp de mecanicul de tren, care a oprit garnitura înainte de impactul care s-ar fi dovedit mortal.

ADVERTISEMENT

Tentativă de sinucidere, evitată în ultimul moment de mecanicul de tren la stația Izvor

Compania Metrorex informează că în cursul acestei dimineți, la ora 07:52, la stația de metrou Izvor, a avut loc o tentativă de suicid care a fost evitată în ultimul moment de mecanicul de tren.

Călătorul în cauză a fost scos în siguranță din calea de rulare. Din cauza acestui incident, circulația trenurilor de metrou a suferit mici întârzieri.

ADVERTISEMENT

Conform procedurilor în vigoare pentru astfel de situații, a fost necesară intervenția organelor competente, evenimentul fiind cercetat de Poliție.

”Metrorex informează că astăzi, 06.01.2022, în jurul orei 07:52, la staţia de metrou Izvor, a avut loc un incident în care a fost implicat un călător.

ADVERTISEMENT

Din primele informaţii, a fost o tentativă de suicid evitată de mecanicul de tren. Călătorul a fost scos în siguranţă din calea de rulare.

Circulaţia trenurilor de metrou a suferit mici întârzieri. Conform procedurilor care se aplică în astfel de situaţii, a fost necesară intervenţia organelor competente”, se menţionează în comunicat.

ADVERTISEMENT

Circulaţia în zonă a fost reluată la ora 8:06. ”Reiterăm că pe parcursul călătoriei este foarte important ca toate regulile de călătorie să fie respectate de către utilizatorii serviciului de transport public subteran, în special regula care specifică: “În aşteptarea trenului nu staţionaţi dincolo de banda de siguranţă marcată la marginea peronului”, au mai adăugat reprezentanţii companiei.

Deces la metrou în urmă cu o lună

Ultimul incident grav la metrou a avut loc în debutul lunii trecute. Pe 2 decembrie, pe peronul stației de metrou Piața Unirii 1, un bărbat a început să acuze stări de rău, motiv pentru care un echipaj SMURD a fost chemat de urgență.

Cadrele medicale prezente la fața locului au început să îl resusciteze pe bărbat, însă din păcate nu au reușit să-l salveze.

FANATIK a contactat atunci reprezentanții ISU București, iar aceștia au declarat că ”din păcate, bărbatul nu a răspuns manevrelor de resuscitare și a fost declarat decedat”.

ADVERTISEMENT