News

Incident la metroul din Capitală. SMURD-ul, solicitat să intervină de urgență. Anunțul Metrorex

Un incident a fost raportat marți dimineață la metroul din Capitală. Echipajele SMURD au intervenit de urgență la stația Obor. Metrorex a explicat ceea ce s-a întâmplat.
15.11.2022 | 09:33
Incident la metroul din Capitala SMURDul solicitat sa intervina de urgenta Anuntul Metrorex
Circulația metroului din Capitală, oprită marți dimineață. Urgență medicală la stația Obor. Sursa foto (ilustrativ): Inquam Photos / Adel Al-Haddad
ADVERTISEMENT

La aproape o lună distanță de la incidentul din stația Piața Iancului, acolo unde un călător a căzut pe calea de rulare, un nou eveniment a întrerupt circulația la metroul din Capitală.

Circulația metroului din Capitală, oprită marți dimineață. Urgență medicală la stația Obor

Conform unei informări Metrorex, marți dimineață, în jurul orei 8.00, în trenul de metrou aflat în staţia Obor, în sensul de mers către Gara de Nord, a fost raportată o urgenţă medicală.

ADVERTISEMENT

Unui călător i s-a făcut rău, astfel că la fața locului fost solicitat ajutorul SMURD. Circulația a fost reluată în jurul orei 8:29.

”Astăzi, 15.11.2022, în jurul orei 8.00, în trenul de metrou aflat în stația Obor, în sensul de mers către Gara de Nord, a fost raportată o urgenţă medicală- unei persoane i s-a făcut rău, motiv pentru care a fost solicitat ajutorul SMURD

ADVERTISEMENT

Trenul este staţionat la peron până la încheierea procedurilor ce se impun în astfel de cazuri și călătorii debarcați”, a informat Metrorex.

Din cauza incidentului, circulația trenurilor de metrou s-a desfășurat pe celălalt fir de mers, în sistem pendulă, fiind ulterior reluată pe ambele fire.

ADVERTISEMENT

Pasagerii din trenul oprit își continuă călătoria cu un alt tren sosit la cealaltă linie.

Călătorii aflați la metrou în această perioadă sunt informați prin intermediul instalației de sonorizare din stații”, mai precizează compania de transport.

Un alt incident a blocat circulația la metrou, în urmă cu o lună

Pe 17 octombrie, o posibilă tentativă de suicid a fost raportată la metroul din Capitală. Incidentul a afectat zeci de minute circulația pe ruta Dristor 2 – Obor.

ADVERTISEMENT

Din cauza acestui eveniment, traficul în subteran a fost reorganizat la linia 1 și s-a circulat în sistem pendulă între stațiile Dristor 2 – Obor, au anunțat atunci reprezentanții Metrorex.

La acea dată, angajații specializați ai Metrorex, însoțiți de un echipaj SMURD, s-au deplasat la fata locului și au intervenit pentru a acorda primul ajutor.

ADVERTISEMENT