News

Incident la referendumul pe Justiție. Ce a făcut președintele unei secții de vot din Iași

26.05.2019 | 11:38
Incident la referendumul pe Justitie Ce a facut presedintele unei sectii de vot din Iasi

Ziua alegerilor nu a fost niciodată fără probleme. Un incident a avut loc la referendumul pe Justiție la o secție de vot din Iași. Mai multe voturi au fost anulate după ce s-a semnalat o neregulă la vot, sesizată de membrii USR Iași. Președintele unei secții de votare a ștampilat prima pagină a buletinelor de vot, și nu ultima, pentru a anula voturile.

Incident la referendumul pe Justiție: Voturile dintr-o secție, anulate dintr-un foc

UPDATE, 26 mai ora 14:14 Buletinele de vot nu vor fi anulate, anunță Biroul Electoral Central.

Cei de la USR au sesizat acest incident. Persoana care l-a văzut pe respectivul președinte al secției de votare este Filip Hăvârneanu. Cei de la USR au sunat la Biroul Electoral Central din județul Iași, iar aceștia le-au spus că toate voturile trebuie anulate, nerezolvând problema în alt fel.

 

  • VEZI Rezultate parțiale la Alegeri Europarlamentare
  • VEZI Ultimele știri și informații din DIASPORA

 

”Exemplu din Iași: Președintele de secție minte cu nerușinare pentru a duce la bun sfârșit acest lucru. Delegatul USR a atenționat președintele de secție, dar acesta a zis că e în regulă așa. Delegatul USR sunat la Biroul Electoral Județean explicând situația, iar aceștia au spus că toate voturile trebuie anulate.

Printre politicienii care au votat astăzi se numără și președintele României. În Capitală nu au fost incidente până acum. Sursa foto: Libertatea

Acuzațiile unui membru USR

Președintele de secție vorbește cu cei de la BEJ, i se comunică faptul că trebuie anulate toate buletinele de vot, dar el comunică celor din comisie că totul e în regulă și că se va continua așa. Am sunat de 2 ori la BEJ, mi-au spus că au anunțat din nou președintele secției să anuleze buletinele și să pregătească altele noi, dar el continuă fără să țină cont de cei de la BEJ sau de cei din comisie”, spune Hăvârneanu.

Românii își aleg astăzi reprezentanții în Parlamentul European și votează la referendumul pe Justiție. La referendum, românii sunt întrebați dacă sunt de acord cu amnistia și grațierea pentru fapte de corupție și dacă sunt de acord ca Guvernul să emită ordonanțe de urgență care modifică Legile Justiției. Urnele se vor închide la ora 21:00, când vor fi prezentate și datele exit-poll.

 

Tags: