News

Incident la summitul din Sibiu. Cristian Dide a intrat în conflict cu jandarmii. Ce a vrut să facă protestatarul

09.05.2019 | 12:57
Incident la summitul din Sibiu Cristian Dide a intrat in conflict cu jandarmii Ce a vrut sa faca protestatarul

Un incident a avut loc la Sibiu, unul dintre cele mai bine păzite orașe din lume, în aceste zile, datorită Summitului UE care se desfășoară în România! Protestatarul Cristian Dide a forțat cordonul de protecție deoarece ar fi dorit să organizeze o ”adunare publică” chiar în Piața Mare din Sibiu, unde sosesc cei mai importanți lideri ai Uniunii Europene.

Incident la Summitul UE de la Sibiu! Protestatarii au forțat cordonul de ordine

Protestatarul Cristian Dide şi câţiva reprezentanţi ai Asociaţiei „Evoluţie în Instituţie” au fost opriţi de forţele de ordine din drumul lor către Summitul UE. „De ce nu ne lasă? Pentru că asta este libera exprimare în România, să vedem cine se ocupă de cenzură, cine a dat un ordin ca noi să nu putem să afişăm un banner la o adunare publică unde vin nişte oficialităţi din Europa”, a declarat Cristian Dide.

Protestatarii au dorit o „adunarea publică” pentru ca reprezentanţii Asociaţiei „Evoluţie în Instituţie” să arate că „sprijină valorile europene, libertatea la adunare paşnică şi cea de liberă exprimare într-o ţară puternic afectată de guvernarea PSD”.

Incident Summit UE Sibiu
In Piata Mare din Sibiu sunt asteptati cei mai importanti lideri din Uniunea Europeana

”Vreau să mă duc să-mi exercit dreptul la liberă exprimare”

„Noi am declarat o adunare publică în Piaţa Mare, ne-a fost interzis mult mai târziu decât aveau dreptul să o facă. Eu vreau să mă duc să-mi exercit dreptul la liberă exprimare”, a mai spus Cristian Dide.

27 de şefi de stat şi de guvern, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt, 900 de junaliști şi 100 de traducători au luat cu asalt Sibiul, care va găzdui Summitul unde se vor aborda teme legate de viitorul Uniunii Europene pentru următorii cinci ani! Gazda de onoare a Summitului este președintele Klaus Iohannis, care i-a primit pe liderii Uniunii Europene. Una dintre temele care vor fi abordate la summit va fi și statul de drept.