News

Incident la vot în Madrid! O urnă cu voturi a fost răsturnată de alegătorii furioși! VIDEO

26.05.2019 | 14:01
Incident la vot in Madrid O urna cu voturi a fost rasturnata de alegatorii furiosi VIDEO

Incident grav într-o secție de votare din capitala Spaniei, Madrid, în urmă cu câteva minute! Oamenii au început să se certe între ei, dar și cu personalul și observatorii de la secția de votare! Mai mult, o urnă de vot a fost răsturnată de oamenii plini de furie! Momentan nu se știu motivele pentru care oamenii s-au înfuriat.

Incident la vot în Madrid. A fost chemată poliția

Mai multe persoane se aud pe filmare când solicită sprijinul polițiștilor pentru a se remedia situația. Î toate capitalele europene sunt cozi interminabile la ambasadele și consulatele unde au fost organizate secții de votare pentru alegerile europarlamentare, dar și pentru referendumul pentru justiție, inițiat de președintele Klaus Iohannis.

Oamenii s-au așezat la coadă încă dinaintea deschiderilor secțiilor de votare din Germania, Spania, Franța, Italia și Marea Britanie, atrași la urne, probabil, de referendumul pe justiție inițiat de președintele Klaus Iohannis!  Și la stația de votare Stratford din estul Londrei stau la coadă peste o mie de români! Coada se șerpuieste pe străzile lăturalnice, după cum spune jurnalistul Marius Comper e o rețea de socializare!

Mii se oameni stau la coadă în Londra

La secțiile de votare din Munchen și Stuttgart, oamenii s-au adunat înainte de ora 7 dimineața ca să voteze la alegerile europarlamentare și la referendumul pentru justiție. chiar dacă plouă în Italia, sute de români stau la coadă în acest moment ca să voteze în orașele Roma, Milano și Torino!

Românii din toată lumea votează azi, 26 mai 2019, la alegerile europarlamentare 2019. Primele urne de vot s-au deschis în Noua Zeelandă, sâmbătă, la 22.00, ora României (n.r. – duminică, ora 7.00 locală). Alături de români, toți europenii din statele membre UE își vor alege viitori reprezentanți în Parlamentul European pentru următorii 5 ani.

România are alocat un număr de 33 de locuri în PE, din totalul de 751 disponibile, cu unul mai mult față de legislatura trecută. Fiecare partid care participă la alegerile europarlamentare de anul acesta va primi un număr de mandate proporțional cu numărul de voturi obținute.

Tags: