ADVERTISEMENT
News

Incident major de securitate în SUA. O mașină a intrat într-o barieră de la Capitoliu. Atacatorul a murit

Autor: Georgiana Dicu | 02.04.2021 | 21:21
Incident major de securitate în SUA. O mașină a intrat într-o barieră de la Capitoliu. Atacatorul a murit
Doi ofițeri de poliție răniți într-un incident de securitate la Capitoliul SUA Foto: CNN

Capitoliul SUA a fost izolat vineri după-amiază după ce o mașină ar fi intrat într-una dintre barierele din jurul complexului, rănind doi ofițeri de poliție. Potrivit surselor CNN, atacatorul împușcat de polițiști ar fi murit.

ADVERTISEMENT

Incident major de securitate la Capitoliul SUA. Doi ofițeri răniți

Poliția Capitoliului (USCP) a trimis notificare prin care spunea că există o „amenințare externă la adresa securității”. Nimeni nu are voie să intre sau să iasă din clădire și personalul a fost sfătuit să stea departe de uși și ferestre.

Poliția a spus că au existat rapoarte că un vehicul a lovit doi ofițeri de poliție de la Capitoliu, care au fost răniți și transportați la spital. Un suspect se află în arest, potrivit poliției.

Un reporter al Fox News a relatat că sunt două persoane pe tărgi în afara Capitolului și un elicopter a fost observat aterizând în zonă pentru a răspunde incidentului.

ADVERTISEMENT

Un funcționar al Congresului și o sursă din Poliția Capitoliului au declarat pentru CNN că, după ce șoferul vehiculului a intrat cu mașina într-o barieră de pe Constitution Avenue, șoferul a ieșit din vehicul fluturând un cuțit. USCP a răspuns, împușcând suspectul și arestându-l.

Purtătorul de cuvânt al departamentului de pompieri, Vito Maggiolo, a declarat că departamentul răspunde unui raport de focuri de armă la bariera de nord a Capitoliului și există informații că vor transporta pacienți.

Incidentul vine după ce măsurile de securitate din jurul Capitoliului, instalate în urma insurecției din 6 ianuarie, au fost reduse în ultimele săptămâni.

ADVERTISEMENT

Poliția Capitoliului a închis străzile din jurul clădirii ca răspuns la incidentul de vineri după-amiază, reinstalând barierele îndepărtate recent.

Biroul FBI din Washington a anunțat că participă la răspunsul la incident și oferă sprijin poliției de la Capitoliu.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT